Societat

L’Ajuntament i la Diputació de Girona s’intercanvien propietats

El consistori destaca que tenir l’edifici de l’antiga Uned facilitarà l’execució de la segona fase del Modern

Amb la permuta, l’ens supramunicipal obté un terreny de 2.239 m² a Montilivi que destinarà a usos administratius

El cablejat a l’exterior de la façana principal del Modern torna a ser objecte de crítiques

L’Ajuntament de Girona i la Diputació han acordat un intercanvi de propietats: el consistori es quedarà l’antic edifici de la Uned (Universitat d’Educació a Distància), al carrer Sant Josep. Amb la titularitat de l’immoble del Barri Vell, l’equip de govern de Girona, de Junts i ERC, podrà completar la reforma de l’edifici del Modern. Amb la permuta (mutació demanial), l’ens supramunicipal obté un terreny de 2.239 metres quadrats a Montilivi i ha anunciat que el destinarà a usos administratius.

El vicealcalde de Girona i regidor de Cultura, Quim Ayats (ERC), valora que l’acord amb la Diputació de Girona és un “pas endavant”, ja que, a banda de completar la reforma del Modern, és una manera de “recuperar edificis per als veïns i veïnes del Barri Vell”. La permuta acordada entre el consistori i la Diputació, que presideix Miquel Noguer (Junts), ha estat aprovada per junta de govern. A l’Ajuntament, l’acord va ser el 13 de gener, mentre que a la Diputació de Girona havia estat el 13 de desembre. El vicealcalde de Girona també forma part de l’equip de govern de la Diputació fruit del pacte Junts-ERC.

En el ple de dilluns, Sílvia Paneque va lamentar que el PSC no tingués constància de l’acord entre administracions sobre la Uned i la parcel·la. L’alcaldessa, Marta Madrenas (Junts), va dir que els usos de l’edifici es definiran més endavant.

El subsol de la Uned

A l’octubre, el regidor de Cultura ja havia manifestat la voluntat que l’edifici a l’encreuament dels carrer Sant Josep i Portal Nou fos municipal. Segons va explicar Ayats, el projecte per completar el Modern ha experimentat modificacions i preveu intervenir en el subsol de la Uned. Així, es vol guanyar espai de camerinos, en les sortides d’emergència i en amplitud perquè hi hagi una sala polivalent, ja sigui per a concerts, espectacles de circ o propostes en l’àmbit audiovisual. Fins al 31 de març, la seu de l’antiga Uned dona cabuda a persones sense sostre en el marc del pla fred.

Segons informa la Diputació, l’antiga seu de la Uned té una superfície total construïda de 770 metres quadrats. El ple del 15 de maig del 2018 de l’ens supramunicipal va cedir els usos de l’edifici a l’Ajuntament per un període de 25 anys. Ara, la cessió es convertirà en permuta i canvi de titularitat.

La Uned va començar a fer classes a Girona el gener del 1976, si bé no es va traslladar al cor del Barri Vell fins al 1987. Quan la Uned es va desplaçar a la Coma Cros de Salt, durant el curs 2012/13, l’edifici va quedar totalment en desús, fins que se’n va acordar la cessió d’usos a l’Ajuntament de Girona, fa gairebé cinc anys.

Guanyem i els cables

En el ple de dilluns, Lluc Salellas (Guanyem) va insistir, un cop més, en la deixadesa del cablejat elèctric de la façana del Modern. En l’accés principal, pel carrer Nou del Teatre, hi continua havent cables que pengen, va dir. Ayats és conscient de la problemàtica i afirma que hi treballen. Desvincula la resolució de la qüestió de la segona fase.

D’altra banda, la Diputació informa que la parcel·la municipal de Montilivi que obtindrà és al carrer Puigsacalm, número 9-19, prop del paratge de la Font de l’Abella. “Es tracta d’una operació molt positiva per a les dues parts”, explica el president de la Diputació, Miquel Noguer, en la nota de premsa difosa per l’ens supramunicipal.

LA FRASE

Tenir l’edifici de la Uned ens permet agilitzar la segona fase del Modern i serà bo per als veïns i veïnes
Quim Ayats
VICEALCALDE DE GIRONA (erc)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia