Societat

Consum ordena retirar del mercat dos models de patinets elèctrics per irregularitats de seguretat

Es tracta de models de les marques Smartgyro, amb problemes mecànics, i Uirax, amb errors al carregador i al programari

L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha retirat de diferents botigues dos models de patinet elèctric de les marques Smartgyro i Uirax per irregularitats de seguretat a la part elèctrica i mecànica. Els darrers mesos, l’ACC, depenent del Departament d’Empresa i Treball, ha realitzat una campanya d’inspecció i anàlisi d’aquests vehicles en auge que es prolongarà durant aquest 2023 amb l’objectiu que les empreses que produeixen o comercialitzen patinets en compleixen la normativa. Un cop detectats els errors, el govern n’ha prohibit la venda i ha contactat amb els organismes de consum competents a Madrid i Andalusia, on estan radicats els fabricants o importadors dels aparells, perquè donin l’ordre de retirada general.

Els models afectats per la decisió de Consum són concretament el Ziro 2 Blue de Smartgyro, on s’han detectat incompliments sobre la part mecànica del producte, i el Basic de la marca Uirax, que presenta problemes tant al carregador com al programari. “Sembla que es tractaria d’irregularitats que es poden esmenar, però ho han de fer els fabricants i instats per les comunitats autònomes corresponents de Madrid i Andalusia”, ha explicat el director de l’Agència Catalana del Consum, Albert Melià. Dels cinc models de patinet inspeccionats per l’ACC, dos no han presentat cap problema mentre que els altres tres tenien problemes d’etiquetatge (i dos d’aquests les mencionades irregularitats de seguretat i funcionament).

Segons Melià, la inspecció de consum continuarà controlant durant els mesos vinents l’etiquetatge dels patinets a la venda i continuarà fent controls de laboratori de més models amb l’objectiu de garantir que compleixin amb els requisits i les exigències de seguretat d’aquest producte que, ara com ara, encara no compta amb una normativa o regulació pròpia. “En breu esperem portar a laboratori cinc models de patinet més. És un producte de gran demanda al mercat, especialment entre la gent jove, i hem de vetllar per la seguretat i la confiança dels usuaris”, ha reblat el director de l’ACC.

En el cas dels patinets retirats permetien arribar a velocitats de fins a 25 km/h, tot i que avui els models afectats ja no es troben a les webs i a les botigues físiques de grans cadenes com Bauhaus o Mediamarkt. Des de Consum reconeixen que no saben quantes unitats podrien haver-se venut fins ara i estarien circulant per Catalunya. En els dos casos on l’Agència ha detectat problemes de caràcter mecànic, s’ha comunicat als punts de venda l’obligatorietat de retirar de la venda les unitats disponibles fins que solucionin els incompliments detectats en laboratori. Paral·lelament, ha llançat una notificació a la xarxa estatal d’alerta de productes, gestionada pel Ministeri de Consum, ja que les empreses fabricants tenen seu fora de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona