Societat

PSC, ERC, Junts, CUP i ECP volen citar eclesiàstics i víctimes a la comissió sobre pederàstia a l’Església

Proposen convocar representants de la Conferència Episcopal Espanyola, l’Arxidiòcesi de Barcelona i l’Abadia de Montserrat

Citaran també experts psicosanitaris i judicials, entre altres

El PSC, ERC, Junts, la CUP i els comuns han pactat una proposta de pla de treball per a la comissió d’investigació sobre la pederàstia a l’Església. Al document hi plantegen prop de90 compareixences que inclouen representants eclesiàstics, experts sobre abusos i víctimes de pederàstica, així com representants institucionals i d’escoles i lleure. Entre la proposta de compareixents hi ha una representació de la Conferència Episcopal Espanyola, l’Arxidiòcesi de Barcelona o l’Abadia de Montserrat, així com membres de centres educatius dels Maristes o de les escoles Jesuïtes. La comissió va ser impulsada per ERC, CUP i comuns i finalment va ser aprovada al ple per aquests grups i PSC, Junts i Cs l’abril del 2022.

Els cinc grups parlamentaris han registrat una proposta de pla de treball que ara la comissió haurà de validar, i que previsiblement s’aprovarà perquè comptarà amb el suport dels mateixos impulsors.

El pla de treball que han presentat els grups consta de quatre blocs d’estudi per a la comissió –estat de la qüestió, víctimes, àmbit institucional i resposta de l’administració-, amb un bloc dedicat exclusivament a compareixents d’àmbits institucionals i que inclou el religiós.

En un altre bloc es vol convocar una desena de compareixences de víctimes que hagin denunciat prèviament i públicament les situacions, així com familiars d’aquestes o associacions que hi treballin.

Els partits també volen citar experts com Vicky Bernadet o Esther Gímenez, Síndica de Greuges i per a la visió jurídicopenal representants de la Fiscalia de Menors i els Mossos, entre altres. També experts psicosanitaris i periodistes que han destapat casos d’abusos.

Els grups també volen aprofitar per estudiar comissions parlamentàries que s’hagin desenvolupat amb èxit a països europeus i on s’hagi “construït un model de reparació a les víctimes d’abús a l’església catòlica efectiu i de justícia democràtica”. Amb aquest objectiu volen que compareguin representants de França, Anglaterra i Portugal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona