Societat

Els pantans del sistema Ter-Llobregat freguen el 54%

Sequera

Els embassaments que proveeixen l'àrea de Barcelona, els del sistema Ter-Llobregat, emmagatzemen ja 329,52 hectòmetres cúbics d'aigua, fet que suposa un 53,87% de la seva capacitat, poc més de dos punts per sota del nivell de fa un any, cosa que permetrà avui a la Generalitat aixecar algunes restriccions en l'ús de l'aigua potable.

Les últimes pluges, en especial les abundants precipitacions del mes de maig, han permès que els cinc pantans que nodreixen l'àrea més poblada de Catalunya freguen ja el 54% de la seva capacitat, quan fa just un any atresoraven 346 hectòmetres cúbics, el 56,5%, segons dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

En concret, l'embassament de Susqueda, el de més capacitat de Catalunya, es troba al 37,09%, mentre que el de Sau està al 64,40%; el de la Baells al 79,13; el de la Llosa del Cavall al 40,70 i el de Sant Ponç al 71,85.

La recuperació dels embassaments, que a final de març rondaven el 20%, permetrà avui a la Generalitat donar per superada la fase d'excepcionalitat 2 per la sequera, fet pel qual s'aixecaran algunes restriccions com la prohibició d'omplir piscines o regar jardins.

La Generalitat tornarà a situar el sistema Ter-Llobregat a l'escenari d'excepcionalitat 1, en considerar que la situació d'emergència ha quedat enrere, però que Catalunya continua patint la sequera.

Per aquest motiu, el decret de sequera continuarà activat fins a final d'any, excepte si es produeix abans una recuperació total de les reserves emmagatzemades.

Superada oficialment l'alerta per la sequera, el govern central procedirà a derogar divendres que ve el reial decret llei que possibilita la prolongació del denominat minitransvasament de l'Ebre a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona