Societat

Desarticulada una organització que oferia targetes de residència a estrangers mitjançant matrimonis de conveniència

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització que presumptament es dedicava a aconseguir targetes de residència comunitàries per a ciutadans estrangers gestionant matrimonis de conveniència. També estafava immigrants, a qui prometia aconseguir els seus documents sense arribar a tramitar les sol·licituds. En l'operació han sigut detingudes 13 persones, 10 a València i 3 a Tarragona, per delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, falsedat documental i estafa.

Segons ha explicat el ministeri de l'Interior en un comunicat, per portar a terme les seves activitats l'organització tenia dues oficines a València, on arxivava la documentació dels estrangers i de les quals no donaven senyes per no ser localitzats. Per les gestions cobraven quantitats que anaven des de 4.000 euros per tramitar la residència fins a més de 12.000 per gestionar un matrimoni civil. S'estima que el nombre de ciutadans estrangers estafats pot arribar a 1.000.

L'operació l'ha realitzat per la Brigada Central Contra les Xarxes d'Immigració, de la Comissaria General d'Estrangeria i Documentació, en col·laboració amb agents de la UCRIF de València i de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Documentació de Saragossa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.