Societat

Nova xarxa de la UdG per transformar l’educació dels infants vulnerables de Bangalore

La universitat de Girona ha coordinat cinc ONG amb escoles de barris desafavorits

La Universitat de Girona ha impulsat el projecte Inventors4Change / Inventors pel Canvi , el qual ha activat una xarxa d’agents educatius a Bangalore, a la Índia, amb l’objectiu de transformar l’educació dels infants més vulnerables a través de l’aprenentatge creatiu, la tecnologia i el joc. El projecte està liderat pel grup de recerca UdiGitalEdu, el qual porta a terme diferents iniciatives educatives al país asiàtic des de 2009.

Gràcies al finançament obtingut en el marc d’una convocatòria pròpia de la UdG en matèria de cooperació, UdiGitalEdu va començar a crear aquesta xarxa per tal que “esdevingui un ecosistema viu d’entitats que explorin les tecnologies per a l’aprenentatge creatiu, fent èmfasi en els col·lectius desfavorits”. Amb aquest propòsit, el grup de recerca va organitzar un esdeveniment per començar a promoure la col·laboració entre diferents organitzacions. L’esdeveniment va tenir lloc a la Universitat Srishti de Bangalore, el passat mes de juliol, i va comptar amb la participació de cinc organitzacions sense ànim de lucre. Així es va facilitar espais perquè les organitzacions presentessin els projectes que duen a terme en diferents comunitats de Bangalore, es va promoure estones de networking, i es va oferir tallers d’educació maker per al professorat i alumnat participant. En total, hi van participar 70 professionals i 150 infants. Per primera vegada, el projecte ha comptat amb estudiants de la UdG sobre el terreny. Com a propostes de futur, es pretén reforçar les sinergies entre les organitzacions de Bangalore. També es vol ampliar les relacions amb la Universitat Srishti, a partir de projectes conjunts, i amb la mobilitat del seu professorat per fer estades a la UdG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot