Societat

comerç

Barcelona aposta per protegir el comerç emblemàtic

La capital catalana acull la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees a la Llotja de Mar

Hi participen responsables del comerç de Barcelona, París, Roma i Lisboa

Barcelona acull avui la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees a la Llotja de Mar, una trobada en la que hi participaran representants institucionals de Lisboa, París i Roma i de la capital catalana. Del que es tracta és de posar en comú les pràctiques que es duen a terme a cada territori amb aquests establiments comercials emblemàtics que són patrimoni cultural, comercial i històric d’Europa. La iniciativ, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, busca reflexionar i debatre sobre la preservació i promoció d’aquells establiments que per la seva història, valor patrimonial, especificitat i trajectòria mereixen ser destacats com a emblemàtics. L’objectiu principal és crear estratègies conjuntes entre les diferents ciutats per preservar el patrimoni comercial europeu.

“La jornada ha servit per posar en comú les experiències de cada una de les ciutats en vers la catalogació i els emblemàtics de cada ciutat”, ha explicat Pròsper Puig, president de Barcelona Comerç, que ha destacat que a Barcelona “fa molts anys que els comerços emblemàtics estan catalogat però encara hi ha ciutats, com París, on no ho estan”.

La regidora de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha posat en valor que “les polítiques que estem desenvolupant a la ciutat en matèria d’establiments emblemàtics ens converteixen en un referent a nivell internacional” i ha afegit “considerem essencial compartir experiències amb d’altres ciutats europees que també hi treballen de manera ingent per tal de poder abordar de la millor manera possible la preservació d’aquest patrimoni”.

Declaració de Barcelona

En el decurs d’aquesta primera jornada internacional s’ha presentat la Declaració de Barcelona sobre la preservació i promoció dels establiments comercials emblemàtics. Segons Pròsper Puig, president de Barcelona Comerç, el més important de la declaració és “la implicació dels governs locals en la preservació d’aquest patrimoni que no és només comercial sinó també cultural”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES