Societat

societat

Tot l’hivern sense llum per desídia d’Endesa

Avui fa tres mesos que les cases situades als números 34 i 32 del carrer Os Blanc, al municipi d’Olivella, al Garraf, estan desconnectades de la xarxa elèctrica. El 20 de desembre passat, un espectacular dispositiu de la Guàrdia Civil es va presentar al número 34 per desarticular una plantació de marihuana que hi havia a l’interior de l’edifici. Es van emportar detingudes dues persones, van decomissar 400 plantes i van desconnectar el comptador elèctric, el d’aquesta casa i també el de la casa del veí, el número 32, tot i que aquest no tenia res a veure amb la plantació de droga.

Al numero 32 d’Os Blanc viu en règim de lloguer, Hassan Falkou, un ciutadà alemany que treballa en el món de la restauració i que no sabia res de l’activitat il·lícita del veí, fet pel qual va viure amb gran sorpresa el desplegament policial. Quan van marxar els agents va començar el malson per a Falkou en descobrir que a ell també l’havien deixat sense llum. Des d’aleshores, i tot i haver fet mil i una gestions per recuperar el servei elèctric davant Endesa i E-distribución, del mateix grup d’Endesa, encara no se n’ha sortit.

Falkou ha passat tot l’hivern sense corrent, cosa que l’ha obligat a marxar de la casa i llogar una habitació a Barcelona. Fruit de la desesperació ha contractat una advocada, Cristina Montinjano, que ha elevat queixes a la Generalitat i al Síndic de Greuges.

Avui per avui, l’única solució que té Falkou és pagar de la seva butxaca 800 euros perquè un tècnic privat li restableixi la connexió a la xarxa i, després, intentar cobrar la factura a Endesa, que continua donant allargues a aquest veí d’Olivella.

Falkou denuncia que la comercialitzadora i la distribuïdora s’han passat la pilota de manera reiterada davant les seves queixes i que, tot i reconèixer que el seu comptador no tenia cap problema de frau, encara avui està desconnectat de la xarxa.

“Vull tornar a viure a casa”, reivindica Falkou, que quan se li pregunta pel seu estat d’ànim respon: “Estic desesperat, deprimit.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona