Societat

societat

Arbres i bancs al mig de la Gran Via

La remodelació del carrer, davant el centre comercial de les Glòries, arrencarà el primer trimestre de l’any vinent

El túnel ha suprimit el pas de 17.000 vehicles diaris

La Gran Via de Barcelona es convertirà en un passeig arbrat, amb bancs i zones de joc, en el tram entre els carrers Bilbao i Badajoz, davant el centre comercial de les Glòries. L’equip de govern municipal ha posat fil a l’agulla al projecte que transformarà el carrer després que la posada en marxa del túnel de Glòries hagi pacificat la superfície am l’eliminació del pas de 17.000 vehicles diaris.

Els efectes beneficiosos pel barri del soterrament del trànsit es noten en la reducció del 40% de la contaminació ambiental, mentre qua la contaminació acústica ha millorat molt amb la disminució de 9 decibels.

El tram de carrer on s’actuarà connectarà amb el parc que s’està construint a la plaça de les Glòries i suposarà urbanitzar 70.000 metres quadrats on s’hi plantaran 450 arbres en un passegi de 21 metres d’amplada on hi haurà 200 bancs per seure.

En aquest tram de carer s’hi deixarà un carril per al trànsit de la zona, un altre per bicicletes i transport públic i es desdoblarà la via del tramvia que ara és en sentit únic. S’actuarà a les dues voreres, la de muntanya quedarà amb un ample de 7 metres i mig, mentre que la del costat mar, on hi ha el centre comercial, tindrà 4 metres d’ample.

La primera fase d’obres afectarà al passeig i el costat muntanya amb un pressupost d’11,5 milions d’euros. La part de mar es farà més endavant i d’acord amb TMB, ja que afecta a les vies el tramvia.

La regidora d’urbanisme, Janet Sanz, explica que la comissió de govern aprovarà el projecte el proper 20 d’abril, un projecte que respon “al compromís amb els veïns del districte de Sant Martí del compromís per Glòries”. Sanz valora positivament que hagi desaparegut “l’autopista urbana que era aquest tram, amb vuit carrils” i que s’executi ara un projecte “no reversible, definitiu” de convertir en verd l’asfalt.

Actualment, l’espai on s’ha de dur a terme l’enjardinament hi ha una actuació provisional amb àrees de joc i descans. Hi ha unes tirolines que generen un soroll que ha obligat a tancar-les durant la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona