Societat

SOCIETAT

Reprenen les obres del centre de Llambilles

L’Ajuntament de Llambilles ha reprès les obres del centre intergeneracional del parc de l’Estació, que van quedar aturades el maig de l’any passat perquè l’empresa adjudicatària va entrar en concurs de creditors. Abolafio Construccions havia guanyat la licitació de l’obra en un concurs convocat pel Consell Comarcal del Gironès, a qui el consistori va delegar aquestes funcions. Les obres, que tenien un pressupost d’execució d’1,3 milions d’euros, van quedar empantanegades poques setmanes després d’haver-se iniciat i només se’n van poder fer els fonaments, els desguassos i els murs de contenció.

El Consell Comarcal del Gironès va resoldre el contracte amb Abolafio Construccions i l’Ajuntament va recuperar la competència de licitació per poder agilitzar els tràmits. El setembre de l’any passat, la Junta de Govern Local va acordar iniciar una segona licitació, però només s’hi va presentar un candidat que no tenia la categoria legal requerida per fer les obres. El concurs va quedar desert i el consistori va sol·licitar als redactors del projecte l’actualització de la memòria, que va incloure un sobrecost de les obres d’un 15% a causa de la conjuntura econòmica actual. Finalment, en una tercera licitació es van adjudicar les obres a Arcadi Pla, SA, per un pressupost d’execució d’1,68 milions d’euros, gairebé 400.000 euros més respecte al pressupost de la primera posada a licitació.

Les obres es van reiniciar fa unes setmanes. Segons va explicar l’alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal, es preveu que el mes de juny vinent s’hagi acabat la primera part (un 60% del projecte) i que a finals d’any es pugui entregar l’obra. El centre inclourà espais per a joves i gent gran i una aula d’associacions. A més, també hi haurà un punt d’informació de la via verda i un espai gastronòmic.

Més obres aturades

La fallida d’Abolafio Construccions va deixar diverses obres públiques de la demarcació a mig fer. A Sant Gregori es van aturar dos projectes: un edifici de dotze pisos de protecció oficial al sector de Can Serra, adjudicat per 1.530.520 euros, i la reforma del passeig Torrent Vidal, que tenia un cost de 67.538 euros.

A Fornells de la Selva es van iniciar les obres de rehabilitació dels vestidors del pavelló municipal, adjudicades per 123.657 euros, però es van aturar quan encara quedava un 10% de les obres per completar-se. A més, es va paralitzar el projecte d’un magatzem municipal, per 623.458 euros, quan encara no havien ni començat les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona