Societat

L’evolució favorable del foc a Castelló permet el retorn de 200 veïns de diversos municipis

Es manté el desallotjament de 1.400 persones de diferents localitats de Castelló

Nova jornada, la setena, de tasques d’extinció de l’incendi forestal que afecta diverses localitats de Castelló i l’Aragó, declarat dijous passat a Vilanova de la Reina (Alt Millars), amb l’objectiu de donar-lo per estabilitzat, seguint refrescant i repassant el perímetre i els punts calents, segons expliquen els serveis d’emergències.

El director del Centre de Control de Comandament assegura que l’evolució és positiva i segons les previsions, amb un lleu increment aquest dimarts de les hectàrees afectades, que ja en són 4.600, però amb el perímetre delimitat i amb pocs punts calents detectats.

Els dos punts crítics continuen sent a la zona de Montant, a la carretera CV-195 cap a la localitat de Montanejos, i la Font de la Reina. Els Bombers intensifiquen les tasques d’extinció davant l’empitjorament de les previsions meteorològiques per l’increment de temperatura dijous, però sobretot divendres, amb el vent de ponen més intens, segons informa l’Aemet.

Davant l’evolució favorable dels treballs per a l’extinció del foc, el govern valencià i el centre de comandament avançat ha acordat que puguin retornar a les seves cases uns 200 veïns dels municipis de Vilanova de la Reina, la Pobla d’Arenós, Figueres i Pavies. Amb tot, encara es mantenen evacuades 1.400 persones d’altres municipis de l’Alt Millars.

En aquest sentit, veïns desallotjats de diverses masies del poble de San Agustín, a la zona de l’Aragó pròxim al foc de Castelló, també han pogut tornar a casa seva. Amb tot, les autoritats aragoneses han reclamat “prudència”, encara que consideren “molt difícil” que l’incendi forestal pugui tornar a afectar les terres de Terol.

Durant la nit les condicions han afavorit les tasques d’extinció. Aquest dimecres es tornaran a enlairar una vintena de mitjans aeris, que treballaran dins del perímetre afectat, d’aproximadament 55 quilòmetres. També es continua treballant amb els drons, que ajuden a detectar els punts calents a diferents punts del perímetre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona