Societat

societat

Protesta dels sensesostre per reclamar un espai on dormir

Un centenar de persones sense sostre es van concentrar ahir al matí davant de l’ajuntament de Girona per reclamar que els ofereixin un lloc on dormir. La portaveu del col·lectiu, Marta Pagès, en declaracions a l’ACN, va lamentar que les administracions els deixin “al carrer, com gossos”, i per això va reclamar “un habitatge digne” i va recordar que hi ha diversos espais com ara l’antiga UNED on podrien dormir. De fet, aquest edifici que hi ha al Barri Vell s’obre per a les persones sense sostre durant els mesos més freds per evitar que la gent dormi al carrer.

Tot i així, el govern local ja ha donat per tancat el pla fred i ha clausurat l’espai. A l’edifici hi ha un total de 60 places, 54 per a homes i 6 per a dones. Està situat al Barri Vell i, des de fa cinc anys, és un servei alternatiu al del centre d’acollida La Sopa que hi ha a la ciutat. Serveix per donar resposta a tots els casos de sensesostre que no tenen on passar la nit. Ara el col·lectiu ha demanat poder disposar d’un espai com el que tenen a l’antiga UNED i que estigui obert durant tot l’any. En paral·lel, Pagès també va remarcar que les persones que hi habitin s’encarregarien de gestionar-lo. “Ens ocuparem de la neteja i tot el que faci falta”, va afirmar la portaveu.

Per la seva banda, davant de les peticions del col·lectiu, l’Ajuntament de Girona es va reunir amb els afectats i els va recordar que el consistori ha engegat un procés per obrir un centre de baixa exigència. Es tracta d’un lloc en què s’oferirà “una cobertura de mínims”, segons ha detallat la regidora de Drets Socials de Girona, Núria Pi. En aquest espai es donaria un llit, menjar, dret a dutxa i una consigna on deixar les coses “sense necessitat de tenir un pla de treball”, com demanen a La Sopa.

D’altra banda, la regidora va lamentar que Girona sigui l’únic municipi que té un equipament per a persones sense sostre. Això fa que assumeixi un volum de persones que prové d’altres punts de la demarcació. Per això, Pi va demanar al col·lectiu de sensesostre que la mateixa exigència de recursos que demanen al consistori gironí, la demanin a altres municipis.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2272970-els-sense-sostre-de-girona-es-mobilitzen-perque-els-ofereixin-un-lloc-on-dormir.html?cca=3

2272970



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS