Societat

societat

El papa presidirà la Setmana Santa al Vaticà

Francesc, vol fer demà la missa del Diumenge de Rams, i el Dijous Sant vol celebrar l’eucaristia a la presó de menors de Roma

Aquest matí ha abandonat l’hospital Gemelli on estava ingressat per una bronquitis des del dimecres

El papa Francesc presidirà la Setmana Santa vaticana i demà mateix ja vol fer la missa del Diumenge de Rams. Tot just acabat de sortir de la clínica Gemelli, on el van ingressar dimecres passat a causa, oficialment, d’una bronquitis, Francesc ha expressat la seva voluntat de presidir el Dijous Sant la missa In Coena Domini, a la presó de menors dita Casa del Marmo, de Roma.

El portaveu de la Santa Seu, Matteo Bruni, ha confirmat aquest matí que el papa tornarà a aquesta presó, a la que ja va anar el 2013 , l’any que va ser escollit, per a celebrar al costat dels presos la missa en la que es commemora l’Últim Sopar de Crist i els seus apòstols.

Bergoglio normalment ha celebrat aquesta eucaristia en diverses presons de Roma i és quan aprofitar per parlar amb els presos, agenollar-se davant d’ells, i rentar-los els peus, tal com va fer Jesús amb els seus deixebles. Aquest any, segons Bruni, la missa es farà de forma privada (el portaveu no ha explicitat més).

El papa Francesc, de 86 anys, ha estat donat d’alta aquest mateix matí de l’hospital Gemelli de Roma, on va ingressar dimecres a causa d’una bronquitis que, diuen, se li ha curat “a base d’antibiòtics”. La seva indisposició va aixecar totes les alarmes doncs en un primer moment el Vaticà va dir que l’ingrés a l’hospital era per fer-se unes proves programades, cosa que no era veritat, motiu pel qual es van aixecar tota mena de rumors.

Un cop sortit de l’hospital, Francesc ha expressat la seva voluntat d’estar present als ritus de la Setmana Santa, la més important pels cristians. Així, demà presidirà el Diumenge de Rams a la plaça de Sant Pere, tot i que la litúrgia l’oficiarà el cardenal argentí Leonardo Sandri.

Aquesta és la fórmula que seguiran totes les commemoracions: el papa presidirà però oficiarà un altre cardenal, entre altres coses, a més de la recent bronquitis, pels problemes que de fa mesos arrossega a les cames que li impedeixen estar-se molta estona dret. La fórmula, doncs, també se seguirà el Diumenge de Ressurrecció, tot i que en aquest cas la benedicció Urbi et Orbi, si que la faria el pontífex. També podria llegir el tradicional missatge on repassa la situació i els problemes del món.

No se sap com es farà el Via Crucis Divendres Sant al Coliseu de Roma, on es commemora el camí de Jesús a la Creu i al que Francesc ha assistit sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona