Societat

estats units

Florida prohibeix l’avortament a partir de la sisena setmana d’embaràs

El governador republicà DeSantis ha signat l’anomenada llei de protecció del batec

Nova restricció als drets reproductius de les dones als Estats Units. El governador de Florida, el republicà Ron DeSantis, ha signat la llei estatal que prohibeix l’avortament a partir de la sisena setmana de gestació, un termini en el qual és possible que una dona desconegui que està embarassada. Així ho ha anunciat l’oficina del governador en un comunicat recollit per la cadena nord-americana CNN.

La norma, coneguda com la llei de protecció del batec, havia estat aprovada poc abans pel Congrés de Florida, d’àmplia majoria republicana i va comptar amb l’oposició dels demòcrates, que qualificar la llei “d’extremadament perillosa”. El Senat estatal ja hi havia donat el seu vistiplau el passat 3 d’abril.

La llei converteix Florida en un dels estats més restrictius del país per poder avortar i segueix els passos d’altres estats liderats pels republicans després que el Tribunal Suprem hagués revocat l’estiu passat la històrica sentència coneguda com a Roe contra Wade, que des del 1973 garantia el dret de les dones a interrompre voluntàriament l’embaràs als Estats Units.

L’entrada en vigor de la nova normativa depèn que el Tribunal Suprem dictamini sobre una prohibició anterior del governador republicà, que l’any passat va limitar l’avortament abans de la quinzena setmana de gestació.

Amb la nova llei només es permetrà l’avortament a partir de la quinzena setmana de l’embaràs a víctimes de violació, incest o tràfic de persones, sempre que puguin presentar una ordre d’allunyament, un informe policial o altres proves.

Explica l’agència Efe, que l’aprovació d’aquesta llei, que restringeix encara més els drets reproductius de les dones, es produeix en un moment en el qual el debat nacional sobre l’avortament s’ha intensificat després que un jutge de Texas hagués ordenat la suspensió de l’aprovació per part de l’Administració de Drogues i Aliments d’una píndola per avortar. Un tribunal d’apel·lacions ha suspès part d’aquesta ordre judicial i el Departament de Justícia dels Estats Units ha demanat al Suprem que intervingui en la disputa.

La Casa Blanca ha criticat el pas fet per Texas. Suposada, ha dit, una “nova, extrema i perillosa prohibició de l’avortament”.“La prohibició va en contra de les llibertats fonamentals i de les opinions de la gran majoria de la gent de Florida i de tots els Estats Units”, va dir dijous la portaveu de la Casa Blanca Karine Jean-Pierre, en la seva roda de premsa diària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON