Societat

societat

La Diputació aprova modificacions pressupostàries per optimitzar els objectius previstos pel 2023

Es tracta de l’aprovació de diferents crèdits extraordinaris que permetran gestionar accions en diversos àmbits, com el medi ambient, la cultura, els esports i l’assistència als municipis

La Diputació de Girona ha aprovat en el Ple d'aquest dimarts un seguint de modificacions pressupostàries per optimitzar els objectius previstos per a l’any 2023. Entre els acords més importants, hi ha les modificacions pressupostàries que tenen a veure amb diferents tipus de subvencions, finançaments i inversions als municipis. Destaquen el suplement de 100.000 euros per subvencionar ampliacions o reformes de cementiris municipals i els 300.000 euros per a la rehabilitació i l’adquisició d’habitatges destinats a polítiques socials.

Per altra banda, d’acord amb els punts aprovats, el servei de Medi Ambient podrà començar a treballar en les actuacions previstes en el marc de la subvenció europea Next Generation rebuda per a la conservació i millora de la biodiversitat de la Reserva de la Biosfera del Parc Natural del Montseny. A través d’aquesta ajuda, es podrà donar resposta als principals reptes i amenaces que planteja el canvi climàtic en el funcionament dels ecosistemes. El projecte té un cost total de 142.780 euros (106.200 d’ells procedents de l’ajut europeu i la resta procedents de fons propis de la Diputació), amb els quals es pretén dur a terme projectes com la restauració de la connectivitat ecològica de diferents zones, recuperació de boscos, manteniment d’espais oberts així com elaboració d’un pla estratègic de ramaderia i agricultura en el parc.

En paral·lel, el Ple també ha aprovat un crèdit extraordinari perquè el Consorci de les Vies Verdes rebi una ajuda de 278.555 euros per executar millores a la Ruta del Tren Pinxo, de 37 quilòmetres, entre Girona i Serinyà. Amb aquesta injecció de finançament es podrà millorar la seguretat en la ruta, que actualment presenta deficiències en la senyalització, trams amb el ferm en mal estat, tanques i proteccions d’embornals insuficients, etc.

Per altra banda, també s’han aprovat suplements de crèdit perquè el servei de Medi Ambient pugui seguir oferint assistència als ajuntaments per posar en funcionament les comunitats energètiques locals d’autoconsum. En aquest cas, es destinaran 91.875 euros a finançar la redacció de memòries tècniques per posar en funcionament 35 comunitats energètiques locals d’autoconsum compartit d’energia elèctrica de producció fotovoltaica.

Finalment, també s’han aprovat les modificacions pressupostàries que permetran atorgar un seguit d’ajudes a diferents entitats i ens locals de les comarques gironines per impulsar projectes i organitzar actes vinculats a aquests dos àmbits: activitats per al foment de l’esport i la salut, i festivals dedicats a la promoció de la cultura popular així com la creació i difusió de la música a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES