Societat

RELIGIÓ

Ignasi Torrent, amic de la gent gran

Mor el sacerdot i economista, que va ser ordenat als 62 anys, després d’una trajectòria que va incloure càrrecs a la Generalitat i al Bisbat i un llarg servei a malalts amb problemes mentals i persones necessitades

L’economista, sacerdot i antic director general de la Seguretat Social de la Generalitat, Ignasi Torrent i Portabella, va morir dissabte passat als 76 anys després d’una llarga trajectòria que va incloure la fundació de l’associació Amics de la Gent Gran, de la qual va ser president d’honor. També va ser membre dels patronats de Catalunya Cristiana, Ràdio Estel i de la Fundació Malalts Mentals de Catalunya, entre d’altres col·laboracions en entitats del tercer sector. El 2017 va rebre el premi Amics de la Gent Gran. El 2021 va publicar el llibre Autobiografia de un cura único.

Torrent va estudiar ciències econòmiques a la Universitat de Barcelona. El periodista Jaume Aymar, en el perfil del mossèn que va resumir a Catalunya Cristiana, recordava que Torrent ja de jove havia fet visites a l’Hospital de San Joan de Déu, que allotjava nois amb problemes físics. També va impartir classes a infants pobres d’ètnia gitana a Montjuïc, al Somorrostro i a Sant Roc, a Badalona.

Pel fet de col·laborar en una revista llibertària va ser jutjat i empresonat a la Model, de la qual va poder sortir gràcies a l’advocat Agustí de Semir. Va treballar a l’hospital psiquiàtric de Sant Boi abans de fer el salt a la Generalitat, on també va ser, entre d’altres càrrecs, secretari general de l’Institut Català d’Assistències i Serveis Socials. El 1996, gràcies al bisbe Joan Carrera, va ser nomenat gerent del Bisbat de Barcelona. El 2000 va treballar a l’ICF i el 2006 va ingressar al seminari de Barcelona. Va ser ordenat prevere als 62 anys (2009). El 2014 va ser nomenat de la parròquia Sant Francesc d’Assís de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona