Societat

Societat

Amadeu Rovira i els seus ‘glops’ de vida

Fill d’Arbúcies, vivia a Llagostera i havia estat l’enginyer tècnic de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro

Amadeu Rovira Ferrer, enginyer industrial fill d’Arbúcies (1954), va morir ahir a l’hospital Trueta al no haver pogut superar un càncer detectat el desembre del 2021. Des de finals de la dècada dels setanta vivia a Llagostera, on va treballar a l’empresa de piscines Diato Filtro Mediterráneo. Durant una temporada va compaginar aquesta tasca amb la feina de carter rural. Es va integrar en el teixit social llagosterenc i va ser un dels membres de la primera etapa del Butlletí (1980-1990) i col·laborador de la festa del Solstici d’Estiu.

Va acabar treballant a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, on es va jubilar. També feia projectes per compte propi. La seva feina com a enginyer tècnic municipal era el control de les instal·lacions de llum, aigua i gas i les inspeccions dels locals de nova obertura, com discoteques, bars, restaurants i botigues. L’Amadeu era un gran apassionat de les motos i també de l’ala delta en els inicis d’aquest esport, però una caiguda el va fer desistir. Fa poc havia començat unes memòries molt personals, que titulava Glops, en què feia un repàs biogràfic des de la botiga dels seus pares, ca l’Amadeu pintor, al carrer Camprodon d’Arbúcies, fins a la seva estada als Maristes de Mataró, la vida adolescent, les motos,...

L’Amadeu escrivia amb molt d’humor i profusió de detalls. i era una mica galàctic com en Sisa, i ens havia fet riure molt. Arran de la mort de la qui havia estat alcaldessa de Tossa, Pilar Mundet, encapçalava un dels seus escrits dient “la vida és sovint injusta, però la mort encara ho és més”. Estava casat amb la Violeta, i tenia una filla, Sabrina. Que descansi en pau. L’enterrament serà dilluns a les 10 i la vetlla al tanatori avui de 9 a 13 i de 16:00 a 20:00 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona