Societat

El director del CREI, Jaume Ventura rep el Premi Nacional de Recerca 2022

Els guardons han estat lliurats avui en un acte al Teatre Nacional de Catalunya

La investigadora Júlia Vergara-Alert, rep el reconeixement al talent jove

El director i investigador sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) Jaume Ventura, ha rebut avui el Premi Nacional de Recerca 2022, dotat amb 40.000 euros, per les seves “contribucions d’abast mundial a la macroeconomia i l’economia internacional”.

Ventura, doctor en Economia per la Universitat de Harvard i professor a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Barcelona School of Economics (BSE), ha estat reconegut en la principal categoria dels Premis Nacionals de Recerca, convocats per la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

Els premis han estat lliurats al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Recerca i Universitats i president de la FCRI, Joaquim Nadal.

Després de rebre el premi, Ventura, “considerat un dels millors economistes de recerca europeus”, ha donat les gràcies als seus pares per haver-li deixat pensar que “podia fer el que volgués a la vida”.

L’investigador ha afegit: “El viatge no sempre és pla. La recerca és com una muntanya russa. Hi ha dies que sembla que arreglaràs el món i uns altres sembla que res funciona”.

A més de Ventura, especialitzat en macroeconomia i economia internacional, però també en bombolles econòmiques, els Premis Nacionals de Recerca 2022 han distingit la investigadora Júlia Vergara-Alert, investigadora principal del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA)en la categoria de Talent Jove.

El Premi Nacional de Comunicació Científica ha estat per a la Fundació La Marató de TV3 pel programa televisiu “La Marató de Tv3”; el Premi Nacional de Mecenatge Científic, per a la Fundació BBVA; el Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I, per a la iniciativa “UPF-CaixaBank-conomia en temps real”; i el Premi Nacional a la Creació d’una Empresa de Base Científica, per LuxQuanta, de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat