La Hofmann creua la Diagonal
La pastisseria que va obrir Mey Hofmann al Born inaugura un altre establiment a la part alta de Barcelona
Famosa pels ‘croissants’ de mascarpone, la pastisseria ven més de 30.000 peces de rebosteria al mes
Celebra 40 anys de la fundació del grup empresarial
La desapareguda Mey Hofmann va obrir fa quinze anys una pastisseria al Born, famosa avui per la seva rebosteria, però, sobretot, pels seus croissants de mascarpone. Per a molts barcelonins, els millors croissants del món.
La seva filla ha decidit ara –coincidint amb el quarantè aniversari del Grup Hofmann, que té, recordin, l’Escola d’Hostaleria, un restaurant i una consultoria per a negocis culinaris– fer el salt i obrir una nova pastisseria a tocar de la plaça Francesc Macià. “La pastisseria del Born ha incrementat la facturació un 40% el darrer any. Venem, només en croissants, més de 22.000 peces al mes, i 30.000 si hi comptem tota la rebosteria, i ara hem vist que és el moment d’obrir una nova botiga a la part alta de Barcelona, on tenim molts dels nostres clients”, explica Silvia Hoffman. Assegura que gran part de la seva clientela barcelonina feia temps que els demanava una altra botiga a més de la del Born, on, sobretot, hi fan cap els turistes. “En aquesta nova botiga, a banda de la pastisseria que fem al Born i la rebosteria, podrem fer més productes que ens agrada fer i són propis de casa nostra: la coca de Sant Joan, els panellets per Tots Sants, les mones per Pasqua, el tortell de Reis...”, assenyala Silvia Hoffman, que assegura que l’obrador de les dues botigues continuarà sent el que ja hi ha al Born. “Tenim previst que del Born ens subministrin material per a la nova botiga com a mínim dos cops al dia”, diu la propietària.
La pastisseria Hofmann ha estat premiada els tres darrers anys com a millor pastisseria de Catalunya, una distinció donada pels gremis de pastisseria de Barcelona i de Girona. Té un look molt especial: les parets, els taulells, les capses dels pastissos, les caixetes que embolcallen els bombons i les galetes.... són totes de color verd càlid i els productes que hi ven són innovadors, amb receptes que trenquen els cànons històrics de la pastisseria. Darrere l’èxit de la confecció artesanal de la rebosteria, hi ha Miquel Guarro.
La filla de Mey Hoffman, una gran cuinera que el 2004 va obtenir una estrella Michelin pel seu restaurant i que va morir quan tenia quasi 70 anys l’any 2016, té clar que la pastisseria i tots els negocis del seu grup tenen una relació “eterna” amb Barcelona: “Sempre estarem a disposició de la ciutat, la ciutat que estimava la meva mare i ens ha vist créixer.” No obstant això, com que el negoci va tan bé, no descarta ampliar fronteres i, potser, de cara als propers anys, obrir alguna franquícia en alguna altra ciutat europea. “Això sí –assegura–, si obrim fronteres nosaltres volem controlar la qualitat dels nostres productes i que, com els que fem ara al Born, siguin artesanals. En això no podem fallar, perquè ens hi va el prestigi.”
La pastisseria d’alta qualitat –en cuina seria un restaurant gastronòmic– la va obrir la cuinera Mey Hofmann el 2008 per la passió que tenia ella en particular per la rebosteria. Des d’aleshores aquest establiment ha passat a formar part del paisatge d’una ciutat amb una llarga tradició pastisseria i amb establiments dels més antics d’Europa. Entre les pastisseries més antigues de Barcelona, hi ha La Estrella, situada al carrer Nou de la Rambla, que va obrir quan la ciutat encara era a dins les muralles, el 1825. La segueix en antiguitat La Colmena, a la plaça de l’Àngel, que va obrir el 1849; després, la pastisseria Brunells, que va aixecar la persiana el 1852 al carrer Princesa, on continua ocupant el mateix local, i la Foix de Sarrià, la del poeta J.V. Foix, que va obrir el 1886.
Més modernes ja són l’Escribà (1906), la Mauri (que és del 1929) i la Sacha del carrer Vallmajor (1939).