Societat

religió

Omella ‘intervé’ la Fundació Balmesiana i donarà un nou ús al seu edifici

El cardenal destitueix mossèn Ramon Corts com a patró i director de la Fundació

L’arquebisbe de Barcelona vol obrir al públic la gran biblioteca de l’edifici del carrer Carrer de Duran i Bas

El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, ha “intervingut” la Fundació Balmesiana, ha canviat els patrons, el principal dels quals era mossèn Ramon Corts, encara rector de la parròquia de la Concepció de Barcelona, i té intenció de donar un nou ús a l’històric edifici del carrer Duran i Bas. Entre altres idees, segons confirma el bisbat, hi ha la d’obrir al públic la important biblioteca – fundada en el 1923 i que té milers de volums– i, potser, ubicar en aquest immoble, de més de 5.000 metres quadrats situat prop de la catedral, l’emissora Ràdio Estel i el setmanari Catalunya Cristiana, les direccions de les quals depenen, ara, del bisbat.

Feia molts anys que l’Església de Barcelona volia posar ordre a la Fundació Balmesiana, confirmen fonts del bisbat. Aquesta fundació (que va obtenir la seva aprovació eclesiàstica del Bisbat de Barcelona el 26 d’octubre de 1939) , bàsicament gestionava la biblioteca privada, l’Editorial Balmes, la llibreria Balmes i una residència d’estudiants per a nois(que ara han tancat), s’havia anat convertint en un nucli molt conservador però no ha estat fins aquest any que el cardenal Omella, aprofitant la seva força com a president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ho ha pogut fer. Ara, la presidència del patronat ha quedat a mans del cardenal Omella, que és qui ha d’intentar posar ordre a la institució.

Una de les idees que té Omella és obrir la valuosa biblioteca, refer l’editorial i potenciar la llibreria. Precisament l’editorial havia quedat molt malparada per la darrera edició del Missal català. Tot i que el missal en principi és una coedició de l’Editorial Balmes i Publicacions de l’Abadia de Montserrat, en aquesta darrera edició les PAM no hi van poder intervenir. El llibre, que s’havia de començar a distribuir a finals del 2022, va arribar tard a les llibreries, es va distribuir malament i hi havia, fins i tot, faltes d’ortografia. Un motiu més que ha pesat per destituir mossèn Corts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA