Societat

Un monjo de Montserrat, a judici per abusar d’un noi de 16 anys a una cel·la del monestir

És el primer cas de pederàstia de la institució que serà jutjat perquè els altres dos coneguts ja han prescrit

Els fets hauríen passat l’any 2019 però la víctima ho va denunciar el 2021

Un monjo de Montserrat anirà a judici acusat d’haver abusat sexualment d’un jove de 16 anys en una cel·la del monestir. per un delicte de pederàstia. La fiscalia de Manresa ha tancat la instrucció del cas, segons ha avançat el Periódico, i li demana una pena de cinc anys de presó, així com que repari econòmicament la víctima amb 20.000 euros pel “dany moral” que li ha causat. De moment, aquest és el primer cas de pederàstia a Montserrat que anirà a judici, ja que els altres dos que s’han conegut ja han prescrit.

Els fets van passar durant un cap de setmana del mes de maig de l’any 2019, però el noi ho va denunciar dos anys més tard, el 2021. El fiscal demana a més decretar responsable civil subsidiari al Monestir de Montserrat. El ministeri públic considera que la víctima tenia el denunciat com un “referent personal” i un “guia espiritual”.

El fiscal assegura que els abusos que va patir per part del religiós van causar a la víctima un trastorn per “estrès posttraumàtic”. Segons l’escrit del ministeri fiscal, la víctima va entrar en contacte amb l’Abadia de Montserrat a través d’unes trobades que es deien Montserrat Jove i que es feien dos cops l’any. En aquest context, el jove va establir una relació amb l’acusat. En aquells moments l’acusat tenia 39 anys i la víctima 16.

Arran de la relació personal que van establir, el religiós va convidar el jove a passar un cap de setmana a l’Abadia, entre el 3 i el 5 de maig. Concretament, el monjo va pagar una habitació per al jove a les cel·les de Montserrat. Segons recull l’escrit de fiscalia, el jove va portar una ampolla de cava al monjo en agraïment per la seva invitació i l’acusat va proposar de beure-se-la entre tots dos, malgrat que el jove va dir-li que pràcticament mai havia begut alcohol i que mai s’havia emborratxat.

Després de beure’s l’ampolla, l’acusat, segons el relat del fiscal, va proposar a l’acusat d’estirar-se al llit i va abusar sexualment d’ell. La situació es va repetir durant dos dies, el 3 i 4 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins