Societat

“No estem en contra del festival, però hem de poder dormir”

Veïns del barri de Bellamar relaten com conviuen a l’estiu “amb el calvari” de la sobreexposició al soroll

Diuen que s’han vist obligats a denunciar i remarquen que no hi ha hagut cap voluntat per trobar una solució

Asseguren que va ser l’any passat quan la situació es va convertir en insostenible pel soroll

Veïns del barri de Bellamar de Pineda fa anys que pateixen les conseqüències de viure a primera línia de la platja, a tocar de l’espai on més activitat musical es genera durant l’estiu. Els problemes s’arrosseguen des del 2008, però asseguren que va ser l’any passat quan la situació es va convertir en insostenible pel que fa al soroll. “Les nits d’estiu es van convertir en un infern, un autèntic calvari. Primer es va instal·lar el festival Psycobilly, després va venir l’Arts d’Estiu i després, les Barraques”, explica una de les afectades, que afegeix que al soroll de les actuacions calia sumar-hi la música de les guinguetes a tot drap. A l’horari habitual dels concerts d’Arts d’Estiu, “que van arribar a superar la vintena”, i que s’allargaven fins a la mitjanit, s’hi afegia el Village, un espai gastronòmic i de lleure al costat “que posava la música ben alta fins a les tres de la matinada”. Els veïns, a títol individual i amb el suport de l’Associció de Veïns Bellavista, asseguren que en aquest temps han reclamat solucions a l’Ajuntament en nombroses ocasions, “i mai ens ha donat resposta”. Diuen que se senten ciutadans de segona i que les denúncies que han interposat al departament de Costes i al Síndic de Greuges no responen en cap cas a voler posar fi al festival. “No hi estem en contra de cap manera, per molt que hi hagi sectors del municipi que ens culpin de voler posar fi a l’oferta lúdica de Pineda. El festival s’ha de poder fer, però amb les condicions que marca la llei i respectant el dret del descans dels veïns”, remarquen. En aquest sentit, lamenten que des de l’Ajuntament de Pineda, i en especial del seu alcalde, Xavier Amor, “no hi hagi hagut la voluntat real d’arribar a una entesa, i s’ha venut que l’espai de la platja dels Pins era el millor i l’únic escenari per a l’Arts d’Estiu”.

Els veïns, després de l’anunci de Costes, es mostren preocupats davant el que pot passar i confien “que s’imposi el seny i s’acati la llei”. En qualsevol cas, recorden que els Mossos d’Esquadra ja van fer els mesuraments acústics corresponents i que els van fer arribar a la fiscalia. “Aquesta és una zona tranquil·la, on hi viuen famílies, gent gran i persones amb dificultats que pateixen molt les conseqüències d’un soroll extrem”, lamenten, i asseguren que als problemes de la contaminació acústica cal afegir-n’hi altres que deriven de l’acumulació de gent després dels concerts, com són els botellots, els cotxes aparcats en parcel·les privades o l’anul·lació dels passos subterranis cap a la platja quan s’instal·len les tanques d’accés al recinte dels concerts. “Com no es pot empatitzar amb una mare que és incapaç de calmar la seva filla discapacitada alterada pel soroll de la música o amb una família que ha d’enviar el fill a casa d’un company perquè pugui dormir?”, es pregunta un dels veïns. Un altre dels afectats destaca: “Des del primer moment ens van prometre que les actuacions a la platja serien puntuals i que anirien voltant pel municipi, però la realitat ha estat molt diferent, i això ens ha acabat afectant de ple la salut.” Per als veïns de Bellamar la situació que s’ha creat arran de les denúncies interposades “és incòmoda i molt injusta”. Parlen d’un veritable assetjament a través de les xarxes socials que els culpabilitza de voler posar fi al festival. “Ens han insultat i fan córrer tot tipus de mentides, quan l’únic que volem és que se’ns garanteixin els nostres drets”, mantenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS