Societat

El col·lectiu La Cuina de l’Empordanet recull històries de pesca i cuina de la Costa Brava

El llibre “Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava” consta de tretze capítols que destaquen les poblacions i les seves històries pesqueres

El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet ha editat el llibre “Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava”. L’obra, que presenta tretze capítols, planteja un recorregut històric de la pesca i la cuina a través de les poblacions costaneres de Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, l’Estartit, sa Riera, Tamariu, Llafranc, Calella de Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Blanes.

Així mateix, cada capítol del llibre se centra en una localitat diferent de la Costa Brava, on s’ha pescat històricament o es pesca actualment de manera professional. Les pàgines es complementen amb les vivències de pescadors jubilats, actius i altres persones que han tingut una relació propera amb la pesca, segons manifesta l’entitat a través d’un comunicat.

A més de les narratives, el llibre també incorpora una altra dimensió de la cultura local: la gastronomia. Cada capítol conclou amb una recepta d’un restaurant membre de La Cuina de l’Empordanet, utilitzant espècies de peix i marisc que han estat destacades al llarg de la història pesquera de cada poble.

El projecte ha rebut el suport financer del Fons Europeu Marítim i de la Pesca a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava. Un total de 1.000 còpies del llibre han estat impresos, i estaran disponibles a partir del 4 de setembre. Els interessats podran obtenir-ne un exemplar de dues maneres: sol·licitant un plat a base d’alguna de les espècies pesqueres destacades als restaurants membres del col·lectiu; o assistint a una de les presentacions que inclouran sessions de cuina en viu. Les presentacions tindran lloc a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà (Vall-llobrega) el 4 de setembre, a l’Espai del Peix (Palamós) el 5 de setembre i a la Maram (l’Escala) el 6 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Costes comença a definir la protecció de la platja d’Altafulla

ALTAFULLA
societat

“Estem molt feliços d’estar vius”, diu la parella rescatada del balcó

barcelona
Educació

Concentracions de rebuig a l’agressió a un professor a Gandesa

Tortosa
serveis

La Policia Local de Solsona estrena noves dependències

Solsona
Habitatge

Consum sanciona 79 grans tenidors per no haver ofert lloguer social

Barcelona
política

El PSC lamenta que el conflicte per la desigualtat salarial impliqui despeses extres

girona
societat

Mascort: “La sequera fa sorgir problemes que tots sabíem però no hi actuàvem”

girona
Infraestructures

Ecologistes del Berguedà s’oposen a l’ampliació de la C-16

Berga

La fiscal de trànsit demana canvis perquè les víctimes queden "desprotegides”

girona