Societat

vilafranca del penedès

La cercavila de la festa adapta un tram per a persones sensibles

La cercavila de la festa major de Vilafranca del Penedès ha estrenat un “tram tranquil”, on els balls eviten l’ús de pirotècnia amb tro i les colles ballen amb música més baixa perquè els espectadors amb alta sensibilitat també en puguin gaudir. És una iniciativa de l’Associació Autisme amb Futur, acordada amb els administradors de la festa major i l’Ajuntament, seguint les passes de municipis com Mataró i el Vendrell. “Teníem molt clar que la festa major havia d’arribar a tothom”, remarca a l’ACN una de les administradores, Laura Cabezas. L’espai estava pensat principalment per a persones amb autisme i altres trastorns sensorials, però l’absència de sons estridents ha atret sobretot moltes famílies amb canalla petita.

Unes carpes senyalitzades com a “zona tranquil·la” han permès a les persones amb sensibilitat especial gaudir de la cercavila de la vigília de la festa major, celebrada ahir al migdia després de la icònica Tronada. Les colles de diables, drac i trabucaires hi van passar sense fer esclatar cap petard i només van utilitzar pirotècnia sense tro. Al seu torn, els gegants, els nans, els capgrossos, l’àliga i els balls blancs van actuar dansant amb només una de les tres gralles que habitualment formen el seu acompanyament musical.

“Els petards i la música molt forta provoquen molta por a les persones amb autisme, que se senten molt angoixades”, explica la presidenta d’Autisme amb Futur, Dolors Garcia.

Després de la cercavila, a la processó de la tarda també hi va haver un nou tram tranquil. Els dos espais s’han concebut com una prova pilot, que s’avaluarà per veure si aquesta mesura s’estén a més actes de la festa major amb vista a l’edició que es farà l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat