Societat

Detenen 40 persones a Tarragona dedicades a la falsificació de targetes

També s'han localitzat dos domicilis on s'emmagatzemaven i distribuïen substàncies estupefaents a petita escala

La Policia Nacional ha desarticulat una organització de caràcter mafiós dedicada a la falsificació de targetes de crèdit i el seu posterior ús en centres comercials en el marc d'una operació en què han estat detingudes 40 persones a la demarcació de Tarragona i 4 més a Vinaròs (Castelló).
Segons que ha informat la direcció general de la Policia i la Guàrdia Civil, més de cent agents de diferents unitats han participat en aquesta operació, anomenada 'Jurca', en què han confiscat unes 2.000 targetes falses, s'han fet 23 registres i s'han desmantellat sis tallers on es falsificaven les targetes.

També s'han localitzat dos domicilis on s'emmagatzemaven i distribuïen substàncies estupefaents a petita escala.

Els detinguts estan acusats de falsificació de documents, robatoris amb força, tràfic d'estupefaents, tràfic il·lícit de vehicles, lesions, extorsions i segrestos, entre altres delictes, i la quantificació del frau puja a quantitats milionàries.

Les investigacions es van iniciar a l'estiu de 2006 per la secció de Mitjans de Pagament de la UDEF Central, encarregada de la investigació i coordinació a nivell policial de les activitats il·lícites relacionades amb els mitjans internacionals de pagament, principalment, sobre la falsificació de targetes de crèdit, entre els que s'inclouen el carding i el skimming.

L'organització criminal, integrada en la seva majoria per ciutadans d'origen romanès, tenia un caràcter mafiós i estava assentada a la zona del Delta de l'Ebre, concretament a les províncies de Castelló i Tarragona.

Crim organitzat
Aquesta xarxa tenia l'estructura típica del crim organitzat, estava formada per un gran nombre de persones, amb un específic repartiment de tasques entre els seus membres, una actuació prolongada en el temps i una forta disciplina interna.

A més, l'organització desarticulada estava involucrada a la comissió de fets delictius de caràcter greu, de vegades a nivell internacional, i no dubtava a utilitzar la violència i intimidació amb l'objectiu de blanquejar els diners obtinguts.

La xarxa comptava amb una sèrie de proveïdors de numeracions a Espanya, que tenien contactes a l'estranger, tant a Europa com a Amèrica, de persones que obtenien les numeracions de les targetes de crèdit clonades als seus titulars en el país d'origen.

En la majoria de les ocasions, no se'n detectava la duplicació fins al moment en què s'havien realitzat nombroses operacions fraudulentes.

Una vegada confeccionades les targetes, aquestes eren distribuïdes entre diverses persones que actuaven com a "passadors".

Ús fraudulent
Aquests subjectes eren els encarregats de la seva utilització fraudulenta mitjançant la realització de compres en establiments comercials, de vegades en connivència amb els seus treballadors, és a dir, locals 'blats', segons l'argot d'aquests delinqüents.

Com última fase, dins de les funcions de l'organització delictiva, hi havia un seguit de receptadors, persones que s'encarregaven de rebre la mercaderia obtinguda il·lícitament per donar-li sortida al mercat per un preu sensiblement inferior a l'habitual.

El líder de l'organització criminal, que ha estat detingut, descarregava sobre els seus subordinats tota mena d'extorsions, lesions i segrestos, amb la finalitat de recuperar deutes impagats o, simplement, per afermar la seva autoritat davant dels altres.

Aquesta persona havia segrestat i lesionat membres de la pròpia organització a través d'altres individus, aliens a la xarxa, que s'encarregaven de controlar-los en tot moment i de venjar-se'n si calia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona