Societat

El doctor Manel Esteller, entre els científics més destacats del món

La Universitat d’Stanford l’inclou en el grup dels investigadors amb més rellevància internacional

Destaquen els seus estudis sobre epigenètica i càncer

El doctor Manel Esteller, director de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC-CERCA), investigador ICREA i Catedràtic de Genètica de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, ha estat reconegut com un dels científics més destacats del món per la prestigiosa Universitat Stanford, als Estats Units. La universitat americana l’ha inclòs al grup del 0,06% dels investigadors amb més rellevància a escala mundial en totes les disciplines científiques.

Així ho recull en una anàlisi bibliomètrica recentment publicada pel Centre de Dades de Ciències Biomèdiques, Estadística, Meta-Anàlisi i Innovació (METRICS) de la Universitat Stanford. L’estudi ha considerat més de 204.000 investigadors de totes les disciplines científiques a escala mundial quant a les citacions dels seus estudis, dels quals són primers autors, i la seva transcendència per a d’altres científics. El doctor Esteller ocupa la posició 123 del rànquing mundial esmentat.

Les investigacions de Manel Esteller se centren en els mecanismes implicats en controlar l’activitat del genoma humà, l’anomenada Epigenètica, especialment en la seva aplicació a diverses patologies, particularment al càncer. Els resultats derivats dels seus treballs han desxifrat les bases últimes de moltes malalties, i també han permès el desenvolupament de nous tests moleculars per detectar-les i l’aprovació de nou fàrmacs contra el càncer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia