Societat

Detenen un home per robar cables de coure en ascensors de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per presumptament robar els cables de coure dels ascensors de sis finques de Barcelona. L'individu utilitzava l'uniforme d'una empresa de manteniment d'ascensors on havia treballat per enganyar els veïns.

Segons ha informat la policia catalana, entre l'11 i el 26 de març l'individu, Javier C.P., de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), va robar a cinc finques del districte de Sant Martí i en una altra del barri del Baix Guinardó, emportant-se 236 metres de cable de coure, cosa que va suposar reparacions valorades en més de 3.000 euros en la majoria de casos.

Per enganyar els veïns, l'home vestia l'uniforme d'una empresa en la qual fins feia poc havia treballat. Escollia la comunitat de veïns, moltes vegades amb dos ascensors perquè aquests tardessin més a adonar-se del robatori, i arribava a penjar fins i tot una nota en el tauler d'anuncis, amb el segell de la seva antiga empresa, avisant del dia que faria la suposada reparació.

Una vegada allà, explicava al president de la comunitat o al veí que trobés, que calia canviar el fil de coure de la instal·lació elèctrica dels ascensors perquè s'havia danyat. Amb la seva experiència i eines, desmuntava el cablejat i el carregava a la seva furgoneta.

Abans d'anar-se'n, assegurava que tornaria al cap de poc temps amb el nou cable, però mai tornava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.