Societat

Gastronomia

Locals que fan ciutat

Barcelona dona els premis Restauració als restaurants Alapar, Quimet i Roots & Rolls

El Cafè del Centre i Pere Chias reben els premis honorífics

Alapar, el restaurant de cuina japonesa i mediterrània dels xefs Jaume Marambio i Vicky Maccarone situat al carrer de Lleida, al barri de Sants; l’històric restaurant Quimet d’Horta, del districte d’Horta-Guinardó, i el Roots & Rolls de l’Eixample, del xef Cristian Rojas i ara mateix un dels temples del menjar vegà de la ciutat, han guanyat els premis Barcelona Restauració 2023, que concedeix l’Ajuntament als establiments que destaquen per la seva excel·lència en diversos àmbits. El restaurant Alapar ha guanyat en la categoria de qualitat gastronòmica, el Quimet d’Horta ho ha fet a la d’integració al barri i el Roots & Rolls en la de local notori o innovador. L’acte de lliurament dels premis –la quarta edició– es va fer dilluns de la setmana passada a la nit a l’Antiga Fàbrica Damm i hi van assistir el quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, i la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, a més de nombrosos representants del sector de la restauració.

L’Ajuntament de Barcelona també ha donat una menció honorífica al Cafè del Centre, ara en mans del xef Víctor Ferrer. La menció honorífica li la van donar pels “150 anys de vida i la seva sensibilitat per preservar la tradició i la història de la ciutat”. També es va distingir Pere Chias, durant molts anys president del Gremi de Restauració de Barcelona, a qui s’ha reconegut la seva implicació en la restauració de la ciutat. El premi a la sostenibilitat va ser per al restaurant La Forquilla, de Nou Barris, que dirigeixen Mireia Pascual i Daniel Suñé. A ells, en concret, els han valorat especialment “el seu vincle amb els mercats de la ciutat”.

També aquesta setmana passada l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) va homenatjar Mey Hofmann, una de les figures més rellevants de la gastronomia del nostre país, que va morir prematurament el 2016. El 1983 va fundar l’escola que duu el seu nom a Barcelona, que des del 2004 té una estrella Michelin, amb únic objectiu: transmetre els seus coneixements i la seva visió de la cuina a altres persones. Entre d’altres alumnes, han passat per la Hofmann els germans Sergio i Javier Torres, Jordi Esteve, Arnau Bosch, Josep Maria Rodríguez o Aitor Zabala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia