Societat

gastronomia

El Disfrutar entra a l’Olimp de la gastronomia al rebre la tercera estrella Michelin

Els restaurants barcelonins Quirat i Suto aconsegueixen una estrella

Martina Puigverd, cap de cuina del restaurant Les Cols d’Olot rep el premi a millor xef jove i Josep Roca, millor sommelier

El Disfrutar del carrer Villarroel de Barcelona, dels xefs Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas ha estat distingit aquesta nit amb la tercera estrella Michelin en la gala que la guia gastronòmica més important del món ha fet a l’Auditori del Fòrum de Barcelona. El Difrutar entra a l’Olimp de la gastronomia, on es considera que la cuina és una obra d’art. El considerat per The World’s 50 Best Restaurants com el segon millor restaurant del món i el primer d’Europa ja té l’estrella que li faltava i que l’any passat se li va resistir.

Catalunya, doncs, ja té 5 restaurants amb tres estrelles Michelin ja que la Guia Michelin ha renovat els 13 restaurants amb tres estrelles de l’estat, entre ells quatre de catalans: l’Àbac, de Jordi Cruz, de Barcelona, el Celler de Can Roca, dels germans Roca, de Girona, el Lasarte, de Paolo Casagrande i Martin Berastategui, de Barcelona, i la Cocina Hermanos Torres, dels germans Torres, també de Barcelona.

Avui també ha estat premiat amb tres estrelles el Noor de Paco Morales de Còrdova. I un xef, només un, ha obtingut les dues estrelles, Ignacio Echapresto del restaurant venta Moncalvillo de Daroca de Rioja.

De les 31 noves primera estrella dues han anar a parar a Catalunya. Una ha estat per a Víctor Torres, del restaurant Quirat de Barcelona i la segona per a Yoshitazu Suto, del restaurant Suto , també de Barcelona. Amb aquestes Catalunya ja té 43 restaurants amb una estrella.

Dos restaurants catalans han aconseguit l’Estrella verda, que els certifica per la seva responsabilitat amb la sostenibilitat. Una ha estat per al restaurant Emporium de Castelló d’Empúries i l’altra per l’Algadir del Delta d’Amposta.

El millor sommelier, un premi que s’ha donat per primera vegada, ha sigut per Josep Roca, de El Celler de Can Roca i el premi al millor xef jove ha sigut per la Martina Puigverd, cap de cuina del restaurant Les Cols d’Olot i filla de Fina Puigdevall, que te dues estrelles Michelin. El premi al millor Cap de Sala ha sigut ser per Joan Carles Ibáñez, del Lasarte (el restaurant de tres estrelles de Barcelona) i el premi al millor xef mentor ha sigut per a José Maria Arzak.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Iris Apfel, la cèlebre dissenyadora d’interiors que va assessorar nou presidents dels Estats Units

METEOROLOGIA

Alerta per fort onatge al litoral gironí i de neu a La Selva

Girona
SERVEIs

Alerta per una borrasca que localment pot deixar neu a 500 metres

BARCELONA
SERVEIs

Torna a funcionar l’estació de tren d’Ocata

BARCELONA
Urbanisme

Revisen d’urgència un edifici a Badalona per unes esquerdes, però conclouen que no hi ha perill

Badalona
Sant Feliu de Guíxols

Paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer

Sant Feliu de Guíxols
societat

Flexibilització en la regulació de les ZBE

BARCELONA
Tossa de Mar

Presentat un nou volum de la col·lecció Josep Pla

Tossa de Mar
GIRONA

La Devesa, melic fins demà de la formatgeria artesana catalana

Girona