Societat

Espinelves

La Fira de l’Avet es renova i espera uns 90.000 visitants

La Fira de l’Avet d’Espinelves, una de les iniciatives turístiques més importants d’Osona, ha obert portes aquest dissabte, coincidint amb l’arribada del fred a Catalunya, i s’allargarà fins al 10 de desembre. Durant aquests dies, els organitzadors esperen rebre més de 90.000 visitants, per bé que la majoria es concentraran durant el pont de la Puríssima. El certamen celebra la 42a edició amb deu parades més que l’any passat i arriba a un centenar en total, de què la meitat s’han fet de nou amb fusta.

Als carrers de la vila osonenca hi haurà set parades d’avets, totes de veïns del poble, i les previsions apunten que es despatxaran uns 3.000 arbres. Atès el gran volum de visitants que s’espera, l’Ajuntament ha creat unes 200 noves places d’aparcament. El consistori confia que ajudaran a reduir els problemes de mobilitat que es generen a la zona, però per a la propera edició es valorarà oferir un servei de bus que comuniqui la Fira de l’Avet amb Vic.

Antoni Tanyà és, des de fa uns mesos, el nou alcalde d’Espinelves i, segons explica en declaracions recollides per l’agència ACN, ha impulsat “molt canvis”, perquè considera que la fira s’havia quedat enrere: “Feia molts anys que no s’hi feia res i havia quedat antiquada.” A banda de la renovació d’una cinquantena de les cent casetes de fusta que hi ha, també s’han canviat tots els cartells amb la senyalització de la fira. Un altra de les novetats d’enguany és la inclusió d’un jardí i una zona d’esbarjo, que respon a la voluntat de continuar millorant la fira i que això atregui nous visitants per créixer de manera progressiva. “L’any que ve, espero que puguem guanyar 10.000 persones, i així cada any. És important per al poble”, afirma l’alcalde d’Espinelves.

Superada la por pel mal temps dels darrers dies, el sol va lluir en la inauguració de la fira i els primers visitants ja tenen el seu avet. És el cas de la Montse i el Fernando, dos veïns de Vacarisses, que visitaven la fira per primera vegada. “Ens n’havien parlat molt bé, i la veritat és que val la pena”, diuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA