Societat

Sindicats sanitaris criden a totes les categories de l’ICS a afegir-se dimarts i dimecres a la vaga d’infermeres contra el tercer conveni

Els convocants qualifiquen el preacord del conveni com un “insult a tota la sanitat pública”

Adverteixen que el preacord “ratifica encara més la precarietat laboral” dels treballadors

Els sindicats CATAC-CTS, CGT, SOM Sanitat, SOM Intersindical i la Intersindical han convocat una vaga aquest dimarts i dimecres dirigida a totes les categories professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) en contra del tercer conveni laboral per a aquesta empresa pública, que gestiona la majoria de CAP i alguns hospitals de Catalunya.

Els convocants qualifiquen el preacord del conveni, signat per la majoria de delegats sindicals de la mesa sectorial, d’“insult a tota la sanitat pública” i hi veuen “greuges comparatius” entre categories. Aquesta vaga coincideix amb la crida d’aturada indefinida del sindicat Infermeres de Catalunya, a partir d’aquest dimarts, en aquest cas tant als centres de l’ICS com concertats.

El preacord al qual van arribar fa unes setmanes l’ICS i els sindicats CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE per al tercer conveni laboral de la institució ha causat molt malestar entre alguns professionals i col·lectius. Aquests sindicats tenen tretze dels quinze delegats de la mesa sectorial i els dos únics que no van secundar l’acord són els de CATAC-CTS.

Ara, el sindicat CATAC-CTS i quatre organitzacions més -que en aquest cas no tenen representació a la mesa, però que poden tenir cert pes en algunes categories i/o centres sanitaris- convoquen vaga per aquest dimarts i dimecres de tots el personal estatutari i en formació de l’ICS per mostrar el rebuig al preacord.

Paral·lelament, el tercer conveni de l’ICS també és “la gota que ha fet vessar el got” per portar el sindicat Infermeres de Catalunya a convocar una vaga de caràcter indefinit a partir d’aquest dimarts, indiquen fonts de l’organització a l’ACN. La crida es dirigeix a totes les infermeres del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT), tant de l’ICS com dels centres concertats. A més, aquest divendres, hi ha una altra convocatòria de vaga del sindicat Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS) a la primària de l’ICS.

Els sindicats que convoquen la vaga aquest dimarts i dimecres de totes les categories professionals adverteixen que el preacord del tercer conveni “ratifica encara més la precarietat laboral” dels treballadors i que agreuja unes condicions laborals “injustes”, que a més “fomenten la divisió i les diferències del personal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA