Societat

SOCIETAT

Cinquena Sant Silvestre a Blanes, amb més participació

Hi ha hagut 370 esportistes, 145 més que al 2022, i els primers classificats han estat Isam Mounir, de Calella, i Patricia Torres, de València

Blanes es reivindica com a seu de proves esportives que es cobreixen corrent o caminant i ha acomiadat 2023 amb la cinquena Cursa Popular de Sant Silvestre coneguda també com la Sansi de Blanes o la Cursa dels Nassos, com se la coneix també a Catalunya.

En aquesta ocasió, però, hi ha hagut una destacada novetat en relació a les quatre anteriors edicions disputades els darrers anys. Enlloc que la competició s’hagi fet a la tarda, el tret de sortida s’ha donat a les 12 del migdia, permetent que la gran quantitat d’adeptes i seguidors amb què compten aquest tipus de proves hagin pogut preparar-se amb més temps per festejar la Nit de Cap d’Any que marcarà el traspàs al 2024.

370 atletes, 145 més que al 2022

Potser per aquesta mateixa raó, pel canvi d’horari, així com pel fet de ser diumenge festiu i que no s’ha de treballar, que la participació d’aquesta cinquena edició ha estat espectacularment superior a la d’anys anteriors. En aquest 2023 hi ha hagut 370 corredors i corredores, més concretament 145 més que les que van haver-hi l’any passat.

D’altra banda, una vegada més s’ha contagiat especialment de les dates nadalenques que la rodegen, i ha transcorregut amb aquest esperit, tal com s’ha pogut veure en les indumentàries que han lluït la major part de participants. Organitzada pel Club Triatló Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, també ha comptat amb el recolzament, entre d’altres, de la Policia Local, que s’ha encarregat de fer talls puntuals de trànsit per garantir la seguretat de tothom.

Una ajuda necessària per facilitar que la realització de la cursa no compliqués la circulació de vehicles en una jornada especialment atrafegada per les celebracions que tradicionalment envolten el darrer dia de l’any per rebre el nou. Perquè la cursa fos encara més festiva, s’ha obsequiat tothom qui s’ha inscrit amb un complement de vestuari de l’equipament esportiu que lluïen gairebé tots els participants: el típic barret vermell del Pare Noël, o bé unes banyes de Rudolph. També hi ha hagut atletes que han fet gala del seu bon humor lluint un vestit sencer de Pare Noel o fins i tot altres accessoris nadalencs.

Isam Mounir i Patricia Torres, guanyadors

En aquesta cinquena edició de la Cursa Popular de Sant Silvestre de Blanes els dos primers classificats en homes i dones han estat d’una banda Isam Mounir, de Calella, que ha arribat amb un temps de 16’18 minuts; i de l’altra Patricia Torres Villar, de València, que ha invertit 19’11 minuts. Tots dos han coincidit en explicar que ha estat la primera vegada que han participat en aquesta prova blanenca, i també han estat unànimes a l’hora de felicitar l’organització tant pel recorregut com pel bon rotllo i bon ambient que han pogut compartir.

El podi d’homes l’han completat Lluís Puigdefàbregas Hort (16’25 minuts) i Dani Blanchart López (16’40 minuts), i el de dones Laura Prieto Swinnen (20’00 minuts) i Alfonsina Peppa (20’11 minuts). Se n’han encarregat d’encapçalar la cerimònia de lliurament de premis la presidenta del Club Triatló Blanes, Sara Hernández, i la regidora d’Esports, Mònica Rabassa. També han participat en l’acte altres regidors i regidores del consistori, així com un altre membre de la junta del Club Triatló.

Marxa urbana apta per a tots els nivells

El lliurament de premis s’ha fet tres quarts d’hora més tard que tot just s’havia donat el tret de sortida, amb el nou horari d’aquest 2023: a les 12 del migdia. Els i les 370 participants han sortit disparats des de la confluència del Passeig de Mar amb el Carrer Ample, i han completat la cursa de 5 km que transcorre a peu pla. El seu recorregut és 100% urbà, ja que passa principalment pel nucli històric i per un bon tram del Pla Parcial Costa Brava.

Això ha facilitat que un major nombre de persones no gaire avesades a les curses s’hagin vist amb cor de cobrir-la. I és que, en definitiva, es tracta d’una prova assequible per a tothom on hi ha hagut des corredors i corredores en solitari fins a famílies i grups d’amics i amigues. La facilitat del recorregut i el bon temps que fa aquests dies –sobretot a l’hora en que ha començat- han contribuït a què hi hagi hagut encara més gent que mai que s’han animat a fer-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS