Societat

El vent fa tancar les estacions d’esquí i talla l’R3 a Ribes de Freser

Les estacions d’esquí dle Pirineu català han vist tallat abruptament un dels caps de setmana més assenyalats de la temporada per culpe del vent. El temporal, amb torb que registra ratxes que poden superar els 100 quilòmetres per hora afecta totes les pistes d’esquí de Pirineu que han hagut de tancar la totalitat dels seus dominis esquiables o restringir l’accés a les parts altes. El vent també té incidència en la mobilitat ferroviària, ja que Renfe ha deixat de prestar el servei de l’R3 entre Ribes de Freser i Puigcerdà. L’operadora ha establert un servei substitutiu per carretera i confia poder reprendre el trànsit de trens a partir de primera hora d’aquesta tarda.

A la cara nord encara hi ha precipitació i en general la caiguda de la temperatura ha estat dràstica arribant als -7 ºC. La previsió meteorològica apunta que el vent continuarà bufant fort durant tota la jornada d’aquest diumenge fins dilluns a la matinada. La majoria d’estacions d’esquí han comunicat a través de les xarxes socials aquesta afectació que arriba en la darrera jornada del període de festes de Nadal.

L’estació de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, i la de Vallter, al Ripollès, han hagut de tancar tot el domini esquiable. La resta han patit tancaments parcials. A Port Ainé i Espot, al Pallars Sobirà, s’han tancat les pistes de més alçada. També tenen restriccions Vall de Núria (Ripollès) i el Port del Comte (Solsonès). Vaquèira Beret (Val d’Aran) ha restringit l’accés a la Bonaigua, i la Molina (Cerdanya) no té operatiu l’accés a la Tosa d’Alp i això inhabilita la connexió amb Masella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva