Societat

canvi climàtic

L’onada de fred que colpeja bona part d’Europa s’intensifica

Dos morts per hipotèrmia a Polònia

L’onada de fred que recorre gran part d’Europa s’accentua. Dues persones han mort aquest dimarts per hipotèrmia a causa de les gèlides temperatures a Polònia, un intens fred que travessa bona part d’Europa i que a l’Estat francès va deixar mil cotxes bloquejats la nit de dilluns a dimarts als afores de París per una gran nevada que no havia estat anticipada pels serveis meteorològics.

Polònia està sent colpejada per la pitjor onada de fred dels últims anys, amb temperatures de fins as 27 graus sota zero en algunes zones de l’est del país i nevades de més de cinc centímetres en una sola nit, que han deixat a més de les víctimes mortals, talls en diverses vies de comunicació. En nombroses ciutats s’han habilitat refugis per persones sense sostre en parròquies i centres públics.

També han augmentat els accidents de trànsit per la formació de plaques de gel a les carreteres i fins i tot algunes línies de tren, com la que enllaça Varsòvia amb Gdansk, al nord, ha patit interrupcions i demores per avaries causes pel fred.

L’onada de fred colpeja també Ucraïna, amb un pronòstic de temperatura mitjana en el país de quinze graus sota zero.

Poques setmanes després de l’entrada a l’hivern, Europa ha passat d’intenses pluges, que la setmana passada van deixar inundacions al nord-est i el nord del Vell Continent, a neu i fred, amb nombrosos problemes a les carreteres.

A l’Estat francès, el ministre de Transports, Clément Beaune, ha explicat aquest dimarts en declaracions a l’emissora RMC i recollides per l’agència Efe que la nit de dilluns a i dimarts uns 1.000 cotxes van quedar bloquejats a l’autopista als afores de París, tot i que el nombre s’havia reduït a 400 aquest matí. Hi ha deu departaments amb alerta taronja i amb caràcter preventiu s’ha anul·lat el transport escolar en quatre.

També el Regne Unit pateix l’onada de fred amb temperatures sota zero durant la nit, tot i que continuen les alertes per inundacions que encara persisteixen després de les abundants pluges de la setmana passada.

Portugal, per la seva banda, registra un augment de les precipitacions i de les temperatures mínimes per una massa d’aire marítim i preveu una baixada dels termòmetres a partir de dijous, quan es podria assolir els vuit graus sota zero per l’arribada d’una massa d’aire polar procedent d’Escandinàvia.

Les temperatures a Alemanya arriben en alguns llocs als quinze graus sota zero, mentre que als Països Baixos les baixes temperatures han congelat alguns canals i llacs en diversos punts del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva