Societat

Àsia

Corea del Sud aprova la prohibició de la carn de gos d’aquí a tres anys

La mesura entrarà en vigor el 2027

El parlament sud-coreà ha donat suport a la inciativa per una àmplia majoria

Corea del Sud ha proclamat aquest dimarts la fi de la cria i venda de gossos per al consum humà. La normativa, però, no entrarà en vigor fins d’aquí a tres anys.

L’Assemblea Nacional sud-coreana ha aprovat avui la llei proposada pel governant Partit del Poder Popular (PPP), i consensuada amb la resta de formacions, per una àmplia majoria, amb 208 vots a favor i dues abstencions, detalla l’agència Efe.

Després d’un període de gràcia de tres anys, a partir de 2027 la cria, matança, distribució de carn de gos per al consum humà serà il·legal i estaran castigades amb penes de fins a dos anys de presó o multes de fins a trenta milions de wons, uns vint mil euros.

A Corea del Sud hi ha unes 1.150 explotacions que crien gossos per al consum humà, 34 escorxadors, 219 distribuïdors i uns 1.600 restaurants que serveixen plats amb carn canina, segons el govern sud-coreà. La llei aprovada preveu subsidis per ajudar a la reconversió de la indústria de la carn canina cap a altres activitats econòmiques. No obstant això, molts dels grans mercats que en el passat en subministraven ja han anat tancat i han canviat de negoci en l’última dècada.

Segons enquestes recents, cada vegada són menys els sud-coreans que mengen gos i la gran majoria no ha tastat mai aquesta carn. La tradició ha anat perdent seguidors en els últims anys de manera inversament proporcional a la presència de gossos a les llars com a animals de companyia.

Altres països i territoris asiàtics ja han adoptat mesures similars per eradicar la venda i consum de carn de gos, com Hong Kong, Taiwan, Tailàndia Singapur, algunes províncies de Cambodja i Indonèsia i diverses ciutats xineses.

Però es calcula que en l’actualitat al voltant de trenta milions de cànids són sacrificats cada any a Àsia per vendre’n la carn, tot i que les xifres podrien ser superiors pel comerç il·legal, segons l’ONG Humane Society Intrational. La tradició de menjar carn de gos es manté vigent de manera legal o il·legal a països com Indonèsia, Cambodja, Filipines, Vietnam, l’Índia o la Xina. Al gegant asiàtic, la comercialització de carn de gos es legal a tot el país amb l’excepció d’algunes ciutats, com Zhuhai i Shenzen, però es consumeix sobretot en algunes províncies del sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 13ena Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa