Societat

METEOROLOGIA

Més pistes d’esquí gràcies a les últimes nevades i al fred

Les últimes nevades i les baixes temperatures permetran ampliar la quantitat de pistes obertes a les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), segons ha informat la mateixa empresa pública i recull ACN. La mateixa font subratlla que el cap de setmana es preveuen temperatures fredes i sol, condicions “ideals” per a la pràctica dels esports d’hivern. L’entitat calcula que s’habilitarà entre el 70% i el 100% d’instal·lacions segons l’estació i un 50% en tot el conjunt. L’estació amb més neu és Espot, amb entre 35 i 70 centímetres de gruix. Podrà obrir el 70% del domini i el 100% dels desnivells esquiables amb neu pols. A Port Ainé el gruix és d’entre 35 i 65 centímetres, a Boí Taüll arriba a 50 i a la Molina fins a 55.

A Port Ainé es preveu que durant el cap de setmana estigui obert més del 50% del domini i el 100% del desnivell esquiable. L’estació de Boí Taüll obre la zona de Puig Falcó i assoleix el 100% del desnivell amb l’obertura de les pistes que transcorren des de la cota màxima esquiable de tot el Pirineu, situada a 2.751 m.

Pel que fa a La Molina, durant el cap de setmana hi haurà 24 pistes i 10 remuntadors oberts, amb l’obertura del Telecadira de Roc Blanc, el Telecadira Trampolí i el Telecabina Cadí-Moixeró, que porta al cim de La Tosa, a 2.537 metres d’altitud, el punt més alt de l’estació.

En el cas de Vallter, les darreres nevades han permès gruixos d’entre 15 i 30 centímetres. S’obrirà el sector del Clot i el Telecadira J. Pujol Planella, que arriba fins a la cota màxima de l’estació a 2.500 metres.

Finalment, a Vall de Núria, els gruixos de neu oscil·len entre 40 centimetres a cotes baixes i fins a 50 a les altes. Des de FGC s’espera que l’estació obri el 55% del domini esquiable, amb tots els remuntadors oberts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA