Societat

L’ESCALA

Cultura dona una subvenció de 175.638 euros per rehabilitar el Mas Vilanera

L’Ajuntament de l’Escala rebrà un subvenció de 175.638 euros del departament de Cultura per a les obres de restauració i consolidació del Mas Vilanera. En una nota de premsa, el consistori explica que va adquirir aquest mas fa un any pel seu valor històric i la seva situació estratègica entre dos parcs naturals. L’objectiu és convertir-lo en un centre d’interpretació del medi natural, entre d’altres. La subvenció, adscrita al programa d’execució d’obres de restauració i consolidació d’immobles de notable valor cultural, permetrà consolidar diverses teulades de l’edifici, que són una de les parts en més mal estat.

Aquesta és una de les sis subvencions atorgades a l’Ajuntament de l’Escala l’últim mes. El consistori també ha rebut de Cultura 17.753 per millorar els accessos de la biblioteca municipal i 15.615 euros per a adequar i estabilitzar el talús que hi ha al costat del Museu de l’Anxova i de la Sal. A més, la Diputació de Girona aportarà 25.950 euros als treballs de rehabilitació dels espais per permetre la visita i ús públic del Clos de Pastor com a museu. Finalment, l’Ajuntament de l’Escala rebrà dos ajuts del programa d’incentius en mobilitat elèctrica (Moves III) per a instal·lar estacions de recàrrega de vehicles elèctric. Una s’instal·larà a la plaça Nova (9.097,99 euros) i l’altra, al carrer Gerani (7.662,57 euros).

Més subvencions

L’Ajuntament de l’Escala començarà a executar aquest any una vintena d’actuacions vinculades al turisme sostenible i finançades amb uns 2,5 milions d’euros provinents del fons europeu Next Generation. El consistori està pendent que es resolgui a una altra convocatòria de subvenció del Next Generation per renovar, mantenir i rehabilitar el patrimoni històric de Sant Martí d’Empúries. El projecte està valorat en 1,7 milions d’euros. També estan pendents de resolució una subvenció de 447.000 euros per a la creació d’un carril bici entre el camí dels Termes i l’estany de Poma i una altra de 217.000 euros per a la millora i optimització d’instal·lacions i espais esportius que fomentin el turisme esportiu sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva