Societat

salut

Les llistes d’espera fora de termini per operacions i especialistes s’han reduït respecte al 2022

Uns 145.000 catalans estaven el desembre del 2023 esperant per a una primera visita d’especialista fora del termini establert

Balcells valora positivament “la millora de l’accessibilitat” al sistema de salut, però considera que s’ha de millorar a l’atenció primària

Les llistes d’espera per a operacions, proves diagnòstiques i visites a l’especialista fora de termini han baixat un 61%, un 30% i un 12% respecte el 2022 i d’acord amb dades del 31 de desembre de 2023. Ho ha explicat el conseller de Salut, Manel Balcells, que ha afirmat que el Pla d’accessibilitat impulsat el passat mes de març ha donat uns resultats “globalment positius”.

Uns 145.000 catalans estaven, el desembre del 2023, en llistes d’espera per a una primera visita d’especialista fora del termini establert (163.000 el 2022), segons dades del Departament de Salut, que matisa que aquest any passat es va registrar un augment d’unes 200.000 peticions de visites.

Per a una intervenció quirúrgica, a finals del 2023 eren 6.200 les persones que estaven en espera fora del termini establert per Salut, una xifra menor de les 15.800 persones que esperaven el 2022 per ser operats, fet que suposa una reducció del 61 %.

Pel que fa a proves diagnòstiques, 44.100 persones estan esperant una prova fora del termini de temps fixat en cada especialitat (62.580 el 2022), amb un augment de les peticions de 149.000 més el 2023 que l’any anterior

Pel que fa a l’atenció primària, un 64% dels pacients han estat atesos en cinc dies o menys i un 82% en deu dies o menys.

Balcells ha reconegut que hi ha camí per recórrer en aquest àmbit i ha anunciat que aquest any s’estendrà el sistema de Programació per Motius a tot el sistema. A més, ha dit que l’activitat assistencial ha recuperat nivells d’abans de la pandèmia.

Manel Balcells ha explicat que els 100.000 euros que el passat mes de març van anunciar-se per impulsar el Pla d’accessibilitat han donat bons resultats. Ha detallat que les llistes d’espera s’han reduït significativament en tots els àmbits malgrat que l’activitat assistencial s’ha incrementat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins