Societat

llengua

Un miler i mig de sanitaris, inscrits ja als cursos de català

Més de 1.500 professionals del sistema de salut pública ja s’han inscrit als cursos de català gratuïts i en línia que ofereix el Govern. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha avançat la xifra aquest matí, durant la sessió de control al Govern. Els departaments de Salut i Empresa i Treball van anunciar aquest pla de formacions el 15 de febrer, amb cursos per a 2.700 sanitaris. El conseller ha afirmat que es tracta de l’acció de normalització de l’ús del català “més intensa” dels darrers anys en l’àmbit sanitari. Balcells ha subratllat que el català és “essencial” per atendre els pacients en el seu idioma i ha assenyalat que, per tant, també ho és per a “la qualitat assistencial”.

El pla respon a una enquesta feta pública recentment, en que s’alertava que menys de la meitat dels metges que exerceixen a casa nostra (un 47,8%) fan servir el català de forma habitual per comunicar-se amb els seus pacients durant les visites. La llengua catalana és encara menys present a les consultes mèdiques si els professionals sanitaris tenen entre 30 i 45 anys, ja que en aquesta franja d’edat hi ha un percentatge més elevat de professionals provinents de fora de Catalunya. Són dues de les dades d’un estudi elaborat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) que retrata la –dolenta– situació del català en l’àmbit de la salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.