Societat

societat

Els catalans creuen que la immigració és bona per l’economia i la vida cultural

Un de cada tres enquestats no se sent com a casa a causa dels nouvinguts

La majoria dels catalans creuen que la immigració és bona per l’economia i per la vida cultural del país, segons l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) sobre valors entre la societat que s’acaba de fer pública. Un 60% donen una nota de més d’un 5 –en una escala del 0 al 10- a la seva aportació a l’economia, amb una mitjana del 6,6, mentre que més de la meitat d’enquestats també diu que els nouvinguts contribueixen a enriquir la vida cultural catalana, amb una mitjana de 6 sobre 10, indica l’ACN.

L’enquesta revela, en canvi, que un de cada tres enquestats (31%) no se sent com a casa a causa de l’elevada immigració, tot i que és superior la xifra de persones, el 43%, que no se sent reflectida amb aquesta afirmació. Per nivells d’estudis, la valoració al voltant de la immigració és positiva en tots els casos, tot i que de manera lleugerament superior entre els qui han cursat estudis superiors.

Si ens fixem en les preferències polítiques dels enquestats, els qui simpatitzen amb els comuns, la CUP i el PSC tenen una visió dels immigrants més favorable que la mitjana en les tres premisses analitzades. Al seu torn, els d’Esquerra i Cs se situen aproximadament a la mitjana, i Junts, PP i Vox estan per sota en les tres categories. Els simpatitzants de les formacions de Carles Puigdemont i d’Ignacio Garriga creuen que la vida cultural catalana més aviat s’empobreix amb els immigrants (4,6) i que el país és un pitjor lloc per a viure (4,6 i 3,3, respectivament), cosa que també diuen els populars (4,8). Els qui voten Vox són els únics que consideren que els immigrants són dolents per a l’economia (4,8).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia