Societat

societat

Prop de 3.000 persones marxen per Palestina a Barcelona

Una manifestació al centre de la ciutat demana aturar el genocidi a Gaza

Cap de setmana en contra de les guerra a Barcelona. Després de la manifestació d’ahir en solidaritat amb el poble d’Ucraïna, aquest migdia 3.000 persones -2.500 segons e primer recompte de la Guàrdia Urbana– desfilen pel Passeig de Gràcia darrere una pancarta que demana lña fi del genocidi contra el poble palestí i el cessament del comerç d’armes amb Israel. La marxa s’inscriu en la segona jornada de mobilització d’àmbit estatal per denunciar l’acció d’Israel a la franja de Gaza.

La manifestació ha començat a moure’s a un quart d’una en destinació a la plaça de Catalunya on s’hi faran parlaments. Entre els manifestants hi ha l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau, acompanyada de Gemma Tarafa, regidora de Barcelona en Comú. Llum Masacaray, una de les tres activistes que va fer quinze dies de vaga de fam per demanar la fi de la venda d’armes a Isarel, també hi és present.

Ada Colau ha anunciat que no assistirà a la inauguració del congrés de tecnologia del Mobile en protesta per la presència d’empreses d’Isarel. Precisament el crit de “boicot Iarel”, és un dels que s’ha deixat sentir a la manifestació.

Els manifestants també han llençat proclames de solidaritat amb Palestina. El crit “Isarel assassina, Europa apadrina”, ha estat un dels més corejats, al costat de llibertat per Palestina, en anglès, “free, free, Palesinte“. També es demana a la Generalitat que no sigui còmplice comercial d’Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia