Societat

societat

Un sopar de gala al Palau Nacional obre el Mobile World Congress

La ciutat ja nota l’impacte de l’arribada de quasi cent mil congressistes

Aragonès anuncia més de 1.000 milions en recerca, innovació i desenvolupament

Un sopar de gala al Palau Nacional de Montjuïc obre aquest vespre una nova edició del Mobile World Congress (MWC), un acte on hi assisteix el rei d’Espanya, Felip VI, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el director general de GSMA, Mats Granryd, el seu conseller delegat, John Hoffmann, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres autoritats.

El certamen tecnològic obre portes demà al matí amb una afluència que rondarà els 100.000 congressistes arribats a la capital de Catalunya d’arreu del món. Després de la crisi del covid, el d’enguany serà el congrés de la plena normalització amb l’assistència sense limitacions de congressistes asiàtics.

En aquest acte, el president Pere Aragonès ha donat la benvinguda als assistents a Catalunya, “una terra enamorada de la llibertat”, ha dit, de la qual ha parlat com “una de les capitals tecnològiques del món”, “una nació que mira, pensa de cara el futur”. Aragonès ha convidat els empresaris del sector a “invertir” a Catalunya que ha definit com un país d’oportunitats.

Al seu torn, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït al rei Felip VI el seu “suport” al congrés i a la ciutat de Barcelona. Sánchez ha anunciat la posada en marxa d’un programa de regulació del llenguatge en la intel·ligència artificial.

L’obertura del congrés ha tingut una prèvia, aquest migdia amb representats de la Generalitat, Ajuntament, el govern espanyol i l’organització del congrés . En aquest acte, el president de la Generalitat, Per Aragonès, ha ressaltat que Catalunya s’ha convertit en un dels territoris europeus amb més atracció per a inversions de tecnològiques i empreses emergents, i ha lligat aquest fet a la influència del MWC.

El president de la Generalitat s’ha mostrat convençut que l’edició d’aquest any ja serà la de la plena normalització, després de la crisi vinculada a l’epidèmia de covid, i ha pronosticat que “el Mobile d’aquest any batrà tots els rècords en visitants, impacte econòmic i volum de negoci”.

Al seu parlament, Aragonès ha anunciat que la Generalitat destinarà per primera vegada més de 1.000 milions d’euros en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) en els pressupostos del 2024, unes partides que pretenen reforçar la indústria de Catalunya en sectors capdavanters de baix impacte ambiental.

“La inversió és una aposta que té el Govern per una reindustrialització del país basada en el coneixement, és una mostra que sabem prioritzar els recursos allà on hi ha retorn, no només econòmic i en forma de llocs de treball, sinó en forma d’oportunitats per a tothom”, ha expressat el president.

El ministre José Luís Escrivá ha posat en valor el fet que l’MWC és també un important punt de trobada dels professionals del sector, per posar en comú experiències. Segons Escrivà, el govern espanyol se sent molt còmode en el marc del congrés del qual ha destacat la col·laboració entre agents públics i privats per impulsar una “indústria tecnològica moderna”.

L’alcalde Jaume Collboni ha volgut subratllar el caràcter de ciutat tecnològica i d’emprenedoria que té Barcelona i ha ressaltat que en els 18 anys que porta l’MWC a Barcelona, la ciutat ha aconseguit traslladar el potencial del congrés a noves oportunitats a nivell laboral, empresarial, educatiu i de recerca.

El congrés MWC espera reunir més de 95.000 assistents, un 7% més que l’any passat, recuperant el gruix dels congressistes asiàtics que no venen a la cita des d’abans de la pandèmia de la covid-19. El certamen suposa un esdeveniment amb impacte de primer ordre a l’economia de la ciutat en els sectors d’hostaleria, restauració i terciari, entre altres. El del transport de viatgers també es veu beneficiat i ja avui la ciutat s’ha omplert de vehicles negres, ja siguin furgons o micro autocars, traslladant els congressistes des dels hotels on s’allotgen als punts de destinació que aquests requereixin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia