Societat

GIRONA

Via lliure a la seu de la Diputació a Montilivi

L’Ajuntament de Girona veu difícil que es desfaci la permuta amb la Diputació de Girona, que vol construir una seu administrativa a Montilivi. Fonts municipals reconeixen que no hi ha parcel·les com la del carrer Puigsacalm que satisfacin l’ens supramunicipal, tot i que les ha buscades. “No s’ha trobat cap terreny òptim”, afirmen. La construcció de l’edifici d’oficines indigna els residents del barri.

El febrer del 2023, l’Ajuntament i la Diputació van “signar” una mutació demanial segons la qual una parcel·la municipal de 2.239 m² seria de l’ens supramunicipal i l’edifici de la UNED, al Barri Vell, del consistori.

La situació desagrada als veïns afectats, que consideren que l’alcalde, Lluc Salellas (Guanyem), ha demostrat poca sensibilitat. Una delegació de l’associació de veïns es va reunir el 25 de gener amb el president de la Diputació, Miquel Noguer (Junts), per demanar que la permuta no sigui efectiva.

En la trobada –expliquen els veïns– van proposar més d’una vintena de parcel·les on es podria construir el nou edifici de la Diputació en lloc del carrer Puigsacalm. Per als veïns, hi ha possibilitats a Domeny i a Mas Xirgu abans que hagin de rebre més endavant molts més vehicles dels que reben. Han recollit més de sis-centes firmes en contra i afirmen que ja suporten cada dia milers d’estudiants i treballadors de la Universitat de Girona al campus de Montilivi i cada quinze dies l’allau d’aficionats del Girona de futbol.

L’Ajuntament comprèn “el neguit” dels veïns i afirma que s’han incorporat a l’acord millores per al barri, com ara un parc infantil i un espai per a usos veïnals en el nou edifici, que tindrà places d’aparcament soterrat. El consistori hi afegeix que la reforma estructural de l’estadi de Montilivi pot tenir efectes positius al sector.

El terreny de Puigsacalm està en sòl urbanitzable qualificat com a equipament i permetria una tramitació més àgil que si s’hagués de canviar la tipificació urbanística d’un altre sòl. Els residents no volen, però, oficines. “La parcel·la que fa 30 anys que és zona verda ho hauria de continuar essent.”

En el darrer ple, el dimarts 20 de febrer, l’equip de govern, de Junts i ERC, va informar que a la Diputació li convé “més espais” per als serveis de la Xarxa Local de Municipis (Xaloc), segons va respondre el republicà Joan Plana a una pregunta de Joan Martín (PSC). Al final, el president Noguer va reiterar la necessitat que l’organisme disposi “d’un edifici administratiu important” perquè al cap de l’any paga 250.000 euros en lloguers “en diferents llocs de la ciutat”. “Tot això són inconvenients”, va dir l’alcalde de Banyoles, sense fer referència explícita a cap terreny en concret.

Noguer va justificar la necessitat de “tirar endavant i concentrar els serveis administratius en un edifici”. El president va exposar que, per exemple, Vies Verdes, Esports i Serveis Econòmics estan en emplaçaments diferents. Hi va afegir que, a més, han de llogar pàrquings per al personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva