Societat

Girona

La ciutat de Girona, capital de la cultura formatgera del país

La ciutat de Girona és aquest cap de setmana la capital formatgera del país acollint la primera edició del Fòrum de la Formatgeria Artesanal Catalana, organitzat per l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (Acrefa) amb l’objectiu de crear cultura formatgera i donar valor a aquest producte lacti de proximitat entre els consumidors –molts dels participants tenen granja pròpia o compren llet a una de propera–. Ho van poder comprovar el munt de visitants que ahir, primer dia de la fira, van passejar per l’Espai Turòfil, on van poder degustar i comprar més de 200 formatges de 42 formatgeries d’arreu de Catalunya. A més, van poder fer el mateix amb 8 productors del segell Girona Excel·lent, que complementen l’oferta formatgera, entre els quals hi ha vins de la DO Empordà i cerveses artesanes, o salses especials per maridar amb formatges.

I com que el Fòrum de la Formatgeria Artesanal Catalana vol ser un pol d’atracció d’aficionats o nouvinguts a la cultura formatgera, l’organització ha volgut reunir-hi cares conegudes i reconegudes del món de la gastronomia. El més mediàtic és el popular cuiner de Joc de Cartes i de l’espai Cuines de TV3, Marc Ribas, que, a part de fer demostracions de cuina amb formatges, és qui, a més, ha creat el menú del Fòrum. Entre altres, també hi ha la televisiva Gessamí Caramés, Manel Guirado –que du a terme un espectacle familiar–, Mar Masó del Formàticum, Joan Murillo del Divinum, Jordi Àvila de Girona Excel·lent i, per citar-ne només un altre, el pastisser olotí Jordi Ferrer, amb postres elaborades amb formatges. Tots van dur a terme demostracions, tastets, conferències... a l’Espai Sentits.

A més, el gastrònom Pep Nogué va fer des de la Devesa el seu espai L’Arca de Nogué d’El suplement de Catalunya Ràdio i Llucià Ferrer, El Vermut de Ràdio Flaixbac.

L’altre atractiu d’ahir va ser el concurs de formatges, al qual s’hi van presentar 166 en total. Repartits en nou categories i en llet de vaca, cabra, búfala i ovella, van obtenir el màxim guardó el Mas Claperol, La Xiquella, la formatgeria Tòrrec, la Reixagó, el Mas Eroles, la Balda, Le Bolout, Cal Músic, Cal Cantare, Formatges L’Oliva, Mas Alba, Casa Mateu, Valette, Formatges Vall de Meranges i Làctics Ubach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona