Societat

urbanisme

Un 75 % dels habitatges de l’illa del carrer Canigó de Badalona s’han hagut d’apuntalar

En total s’han analitzat 420 habitatges de 21 dels 22 blocs afectats

Hi ha sis blocs desallotjats, el que va patir l’esfondrament i cinc més

En els pròxims dies es preveu la substitució dels puntals per bigues de fusta

El 75 % dels habitatges de l’illa dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc de Badalona s’han hagut d’apuntalar pel risc de col·lapse de l’estructura en les darreres tres setmanes. En aquesta illa és on hi havia el bloc que el 6 de febrer es va enfonsar causant la mort de tres persones,.

L’Ajuntament de Badalona ha comunicat aquesta tarda els treballs d’inspecció fets fins ara:a més dels blocs apuntalats, hi ha cinc blocs més, dels 21 que hi ha en total, completament desallotjats i, finalment, hi ha un 22è bloc a l’illa, el número 9 del carrer Canigó, amb 20 pisos més, que és el que es va esfondrar el passat 6 de febrer . “Hem pogut salvar vides”, ha afirmat aquesta tarda el tinent d’alcalde de Territori, Daniel Gràcia, en presentar els treballs d’inspecció dels immobles que han fet. Gràcia assegura que hi havia un “risc molt alt” que es pogués tornar a produir un nou esfondrament.

En total s’han analitzat els 420 habitatges de 21 dels 22 blocs de l’illa dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc. D’aquests, des de l’esfondrament interior del número 9 del carrer Canigó del passat 6 de febrer, s’han hagut de desallotjar un total de sis edificis. El del mateix número 9 del carrer Canigó i cinc més.

Al Carrer Canigó es tracta dels números 7 (desallotjat el 14 de febrer), 11 (el 20 de febrer) i 5 (el 21 de febrer), així com dos blocs més del carrer Ausiàs Marc, els números 116 (l’1 de març) i 118 (el 6 de març). En total són un centenar d’habitatges, als que cal afegir 20 pisos més del bloc del número 9 del carrer Canigó.

Pel que fa als apuntalaments, la mesura afecta a la pràctica totalitat dels blocs. Als carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc s’han apuntalat pisos de tots els blocs, tot i que en el cas del carrer Llefià, on hi ha només tres edificis -és el vèrtex de l’illa-, l’afectació és menor.

Ara la prioritat del consistori és que els veïns que han hagut de ser desallotjats en les darreres setmanes puguin tornar a casa. És per això que en els pròxims dies es preveu la substitució dels puntals dels Bombers als blocs 5 i 7 del carrer Canigó per intal·lar-hi bigues de fusta.

La mateixa operació es preveu per al 116 i 118 d’Ausiàs Marc, tot i que aquí les previsions no són tan optimistes. Segons Gracia, aquest edifici és el que estar en pitjors condicions de tota l’illa. Del número 11 del carrer Canigó encara no hi ha cap previsió perquè es tracta de la mateixa unitat que el número 9, l’esfondrat.

Pel que fa al número 9, que continua judicialitzat, l’Ajuntament ha obtingut autorització judicial per poder-hi accedir aquest mateix divendres per fer-hi una inspecció “exhaustiva”. Als tècnics els acompanyaran Bombers i Mossos d’Esquadra.

Amb tot, Gracia explica que les xifres de l’anàlisi porten a pensar que la solució definitiva pels als diferents edificis haurà de ser global. També adverteix que caldrà fer obres particulars en alguns habitatges per restituir elements que s’han modificat amb el pas del temps.

Els detalls es fixaran en els diferents informes que l’empresa contractada per l’Ajuntament farà un cop acabades les inspeccions. Per completar-los es faran també proves de força i anàlisis a laboratori de tots els blocs. De moment, però, no hi ha calendaris clars.

Sis famílies en pensions

Pel que fa a la situació dels desallotjats, l’Ajuntament de Badalona informa que durant aquestes darreres setmanes hi ha hagut setze famílies que han requerit allotjament provisional en pensions, malgrat actualment només n’hi ha sis que estiguin en aquesta situació.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Rosa del Amo, detalla que també hi ha una família reallotjada en un dels pisos que la Generalitat ha posat a disposició del consistori. Una segona família estaria valorant també acceptar un d’aquests pisos. Els altres tres pisos dels que es disposen encara no tenen inquilí.

El gruix de les famílies afectades, doncs, ha trobat solucions habitacionals pel seu compte. Del Amo també detalla que s’ha pogut negociar amb els bancs l’aturada del cobrament de les hipoteques a les famílies desallotjades. En total, entre inspeccions i serveis socials, l’Ajuntament porta gastats 400.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins