Societat

HABITATGE

El centre d’acollida de Badalona, en perill de tancament perquè l’Ajuntament no paga

Embolica que fa fort. Al problema greu que té Badalona de manca d’alternatives d’habitatge per a les famílies que viuen una situació d’emergència, en els propers dies s’hi podria afegir un altre maldecap per als responsables polítics de la ciutat. L’empresa que gestiona el centre d’acollida municipal Can Bofí Vell, la cooperativa Suara, hauria amenaçat de deixar de prestar el servei a finals d’aquest mes de març si l’Ajuntament no resol el deute pendent. Així ho han explicat treballadores municipals del departament de Serveis Socials, que viuen una situació tensa des de fa temps i agreujada per la crisi dels edificis del carrer Canigó i adjacents, i que ara temen que els explotarà un altre problema a la cara si el consistori no hi posa remei.

Segons les denunciants, als calaixos del consistori badaloní s’acumulen factures pendents amb Suara des de fa molts mesos i el deute podria haver arribat ja a una xifra milionària. A Can Bofí Vell s’atenen persones sense llar. L’antiga masia té un servei de pernoctació per a 45 persones i un menjador social per a mig centenar. Suara no ha volgut fer declaracions a aquest diari però tampoc no ha desmentit la denúncia de les treballadores municipals.

Les denunciants, que confien que el govern municipal del PP reverteixi aquesta situació al més aviat possible, asseguren que als serveis socials s’ha arribat a una situació límit, amb manca de personal –ara mateix es necessiten un mínim de 15 persones per complir la ràtio– i de recursos per atendre els més vulnerables. “Aviat farà un any que ni tan sols tenim borsa de treball i per tant no es pot suplir cap baixa ni contractar nous professionals”, subratllen. La situació, alerten, “s’agreujarà al maig, quan 25 persones finalitzen contracte”. Les afectades qualifiquen la situació d’“insostenible” perquè a més han hagut d’assumir tota l’atenció a les famílies del Raval afectades per l’esfondrament i el mal estat dels habitatges.

El govern municipal del PP admet que a Serveis Socials “hi ha una important càrrega de treball” i ha assegurat que en els propers dies s’incorporaran cinc persones per atendre aquesta emergència. Ho faran a través d’un programa emparat en el decret d’emergència ja que no hi ha borsa de treball. En relació amb aquest tema, fonts del govern asseguren que s’ha iniciat el procediment per a les borses de treball de Serveis Socials i estaran publicades “en menys de tres mesos”. Quant a Can Bofí Vell, s’ha limitat a dir que no pot confirmar res atès que en aquests moments hi ha converses amb l’empresa que fa el servei.

Albiol crea polèmica

Sense abandonar el terreny de l’habitatge, l’alcalde de Badalona va abonar ahir una nova polèmica després de respondre, a través d’X –antiga Twitter–, al secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, que dimarts va comentar la possibilitat que alguns veïns de l’edifici Venus, a la Mina, siguin reallotjats a Badalona. L’Albiol més desenfrenat va escriure: “Com a alcalde els dic que aquesta no és una possibilitat. Els recomano com a lloc idoni els habitatges situats just al costat del domicili del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Allà segur que serà la millor de les ubicacions.” En declaracions a El Periódico, la portaveu dels veïns del bloc Venus de la Mina, Paqui Jiménez, va qualificar de “manca de respecte” el fet de “menysprear persones per la seva ètnia o situació social”. “Diu molt de vostè com a persona”, li va etzibar la líder veïnal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona