Societat

societat

Treballadors del Puig de les Basses també protesten i bloquegen l’accés a la presó

Els treballadors de la presó del Puig de les Basses s’han sumat a l’onada de protestes que s’ha estès arreu de Catalunya i bloquegen l’accés a la presó. Una vuitantena de treballadores concentren a l’entrada del centre penitenciari i tallen tant l’entrada com la sortida amb tanques, per impedir-hi l’accés de vehicles, segons informa l’ACN. També han encès una foguera. Els treballadors reclamen més seguretat i més recursos després que aquest dimecres un intern assassinés una cuinera a la presó de Mas d’Enric. Les concentracions, algunes amb barricades, han començat aquest divendres a primera hora al centre penitenciari del Catllar (Tarragonès) i s’han estès a Brians 1 i 2, Lledoners, Quatre Camins i Joves, Ponent i Wad-ras. 

Els concentrats han bloquejat les entrades al centre penitenciari cap a les deu del matí. Inicialment ho han fet una vuitantena de persones, tot i que se n'hi ha arribat a congregar fins a un centenar. Han agafat tanques metàl·liques d'obra i les han situat a les dues portes. També han encès una foguera amb fustes i pneumàtics i han estès dues pancartes demanant la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó. I n'han fet una en record de la cuinera assassinada: "Núria no t'oblidem". 

La voluntat és impedir d'entrada de serveis i empreses que treballen a la presó però també el trasllat d'interns per part dels Mossos d'Esquadra. Així ho ha explicat el responsable d'UGT de Presons al centre, Jorge Fernández, que ha afegit que la majoria dels presos estan a les seves cel·les perquè s'han paralitzat tots els tractaments, actes culturals i formatius. "S'hi la gent s'hi va afegint durarà el que calgui i això continuarà fins que es prengui mesures", assegura Fernández. En aquest sentit, vincula l'assassinat de la cuinera "a les polítiques de la conselleria i del secretari general". "Demanem la seva dimissió perquè són els que han portat aquest tipus de mesures als centres penitenciaris i són, en última instància, els responsables del que està passant", diu. "Creiem que no hi ha una bona identificació del perfil dels interns que han d'anar als diferents departaments. Com és possible que un intern que havia matat una dona tingués accés a ganivets i a estar a soles amb una dona?, es pregunta el responsable sindical. 

D'altra banda, Fernández diu que calen més mesures per garantir la seguretat tant dels funcionaris i personal que treballa a les presons com dels propis interns. "Cal un augment de plantilla perquè no pot ser que tinguem dues persones per cada 100 interns", assegura. També reclamen aerosols, que "estan aprovats a la majoria de centres d'Europa i que ens van prometre fa dos anys".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat