Societat

Religió

Mor Paul Josef Cordes, cardenal alemany de l’Església catòlica

President del consell pontifici Cor Unum durant quinze anys

El cardenal alemany Paul Josef Cordes ha mort avui, a Roma, a l’edat de 89 anys, segons ha avançat el diari del seu país Die Tagespost. Amb la seva mort, el sacre col·legi passa a ser format per 239 cardenals, dels quals 129 són electors.

Va néixer a Kirchhundem (Alemanya). Va estudiar medicina i filosofia, fins que el 1956 va abandonar els estudis per entrar al seminari major de Paderborn (Alemanya). El desembre de 1961, després de passar per diverses parròquies de la diòcesi, va rebre l’ordenació sacerdotal, i deu anys més tard es va llicenciar en teologia. El 1972, el president de la Conferència Episcopal Alemanya el va nomenar secretari de la comissió pastoral de la mateixa conferència. Durant aquest període, va començar a col·laborar amb associacions, moviments i diverses institucions eclesiàstiques alemanyes. El 1975, el papa Pau VI el va nomenar bisbe auxiliar de Paderborn i bisbe titular de Naissus. Un any més tard va rebre la consagració episcopal i l’any 1980 el van fer canonge honorífic del capítol de Paderborn. El 1995 va ser fet president del consell pontifici Cor Unum i va ser promogut al rang d’arquebisbe. El papa Benet XVI el va fer cardenal diaca de San Lorenzo in Piscibus (Roma) i a partir d’aquest moment va ser elegible per participar en qualsevol conclave fins que complís els 80 anys. El 2013 va participar en el conclave que va elegir l’actual Papa Francesc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona