Societat

societat

La mort es fa un lloc a les aules maresmenques

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha engegat un projecte amb algunes escoles i de l’Alt Maresme per generar un espai dins de l’aula per parlar amb els infants de la mort, el dol i tot el que comporta emocionalment aquest procés. Jèssica Galan, infermera d’atenció domiciliària integral, és la promotora d’aquesta iniciativa, que s’ha anat desplegant de forma gradual els darrers mesos, amb les escoles Pia i El Far de Calella com a incorporacions més recents.

El projecte vol fer un abordatge global en l’acompanyament dels infants quan descobreixen la mort, implicant-hi també el professorat i les famílies. L’objectiu és fer una prevenció en edats ben primerenques perquè els més petits tinguin recursos per gestionar el dol de forma natural, saludable i progressiva. Es planteja que els alumnes d’educació primària rebin una sessió formativa en diferents cursos (I5, 3r i 6è) i puguin entrar a l’adolescència amb una base més sòlida per afrontar aquests processos de vida de forma sana. La tria dels cursos s’ha fet tenint en compte el canvi maduratiu que hi ha en els infants en cadascun d’aquests nivells.

“És un projecte que pot aportar molts beneficis en els infants. A l’escola no es parla de la mort i encara és un tema molt tabú”, explica Jèssica Galan. Aquest projecte no dona resposta als dols complexos o patològics, que ja s’aborden per grups professionals especialitzats, i també inclou sessions formatives voluntàries als mestres, facilitant-los eines perquè puguin desplegar davant preguntes o situacions que estiguin vivint els infants i les seves famílies. “En les formacions que hem fet fins ara, alguns docents ens han explicat que hi ha situacions que no saben com afrontar perquè ni tan sols en la seva vida personal ho han sabut resoldre. Per tant, és bàsic que en siguin conscients, ho treballin i després puguin tenir molts més recursos per ajudar i detectar situacions”, sosté la infermera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins