Societat

717 interns de Puig de les Basses romanen tancats

Els treballadors penitenciaris del centre de Puig de les Basses han tornat a bloquejar aquest dilluns la presó. Només deixen tornar als interns que tornen del permís de cap de setmana i permetran l’entrada de Mossos, segons informa l’Acn. Una cinquantena de persones hi són des de les 4 del matí i han advertit que no marxaran fins que no dimiteixin Gemma Ubasart i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

El representant sindical de la UGT al Puig de les Basses, Jorge Fernández, ha denunciat que al centre han crescut les agressions, passant de 150 el 2016 a 500 l’any passat. “No fan més que mentir. Com pot ser que no hi hagi hagut un augment quan les dades estan aquí. És per les seves polítiques, volem seguretat per implementar la reinserció”, ha remarcat. També ha subratllat que està en mans del departament aturar els bloquejos. “Si tant els preocupa la seguretat dels interns i les visites dels familiars, per què se’ls està blindant en els seus càrrecs quan són els màxims responsables de les condicions que estem vivint?”, ha preguntat. Fernández ha assegurat que els interns estaran tancats a les cel·les però que fins i tot poden fer compres i accedir al tabac. “Ens quedarem aquí fins que algun càrrec dimiteixi”, ha conclòs.

A Puig de les Basses han muntat un equip d’emergència de 12 persones per si han d’actuar a la presó, perquè els funcionaris que hi ha a dintre no donen a l’abast. El pacte passa perquè un cop acabin puguin tornar a sortir.

Volen la dimissió de Calderó

Els funcionaris del centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres consideren “incomprensible” que el secretari de mesures penals, Amand Calderó, no hagi presentat “encara” la dimissió. El representant de l’assemblea, Jorge Fernández, assegura que amb la renúncia de Calderó “n’hi ha prou” per aixecar el tall i començar a parlar de les millores que demanen com a col·lectiu. “Ell podria posar fi a tot això”, ha assegurat Fernández que reconeix que lo “ideal” seria que també dimitís la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, si bé reconeix que amb Calderó n’hi ha prou. En una assemblea al migdia han decidit mantenir el sistema de relleu un a un, per tant, no es podran obrir les cel·les dels interns per seguretat.

Fernández ha assegurat que tenen el suport dels interns que “entenen perfectament” la seva situació. “El que demanem és en benefici seu. També per la seva seguretat”, ha destacat.

Els interns, tancats

Avui a Puig de les Basses, 717 interns no poden sortir de les seves cel·les ni fer les activitats que tenien previstes. Tot i així, els funcionaris assenyalen que aquells interns que volen comprar a l’economat o fer un cafè, es busca la fórmula per poder-ho fer. “Estem obrint les cel·les, fan la gestió acompanyat del funcionari i tornen de nou a dins”, explica. Cal tenir en compte que cada cel·la compta amb dutxa a la presó de Puig de les Basses i per tant, no han de baixar a fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins